Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τα πρόσωπα που θα προτείνει ως Πρόεδρο και Γραμματέα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ που συνεδριάζει σήμερα στις 16.00 στην αίθουσα της Γερουσία στη βουλή. Τα πρόσωπα φέρουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο μεν Πρόεδρος θα είναι αυτός που θα εκφράζει την άποψη του Νίκου Ανδρουλάκη στη βουλή και θα παίρνει το λόγο μετά τους κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, ο δε Γραμματέας παίζει έναν ευρύτερα συντονιστικό ρόλο στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Διαβάστε ακόμη: «Πόρτα» ρίχνει ο Ανδρουλάκης στους ΠΑΣΟΚους που πήραν κυβερνητικές θέσεις σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Φαβορί μέχρι στιγμής θεωρούνται τόσο ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης (με τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης συνδέεται με βαθιά πολιτική φιλία από τα χρόνια της νεολαίας) αλλά και ο Κώστας Σκανδαλίδης, που έχει μακρά ιστορία στο ΠΑΣΟΚ, μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία και απολαμβάνει τον σεβασμό μεγάλου κομματιού της παράταξης. Οι προτάσεις Ανδρουλάκη θα τεθούν σε ψηφοφορία που αναμένεται να αποτελέσει και το πρώτο κρας τεστ των σχέσεων του νέου αρχηγού με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η λογική λέει πως η πρόταση του νέου αρχηγού θα περάσει και οι προτάσεις του θα υπερψηφιστούν. 

Ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται επίσης να ορίσει τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος – έπειτα από την παραίτηση του Παύλου Χρηστίδη με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο ίδιος θα επιθυμούσε μια επιλογή γένους θηλυκού, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να διαφαίνεται κάποια ξεκάθαρη επιλογή. Πάντως ο κ. Παναγιώτης Βλάχος θα εξακολουθήσει να έχει ρόλο στην επικοινωνία του Κινήματος Αλλαγής, όπως και ο κ. Βαγγέλης Τσόνγκας, μέχρι να αποκαλυφθεί το όνομα του νέου εκπροσώπου. Εξυπακούεται πως θέση στο επικοινωνιακό επιτελείο θα εξακολουθήσει να έχει ο επί χρόνια συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη στα θέματα τύπου, Βασίλης Πανάγου.

Τις επόμενες μέρες ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον απόηχο του τηλεφωνήματος που είχαν σήμερα το πρωί, ενώ αντίθετα δεν έχει οριστεί κάποιο ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να παραμείνει ευρωβουλευτής μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές, όπου και αναμένεται να είναι υποψήφιος ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτεται αναβολή του συνεδρίου στο Κίνημα Αλλαγής που έχει αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA