Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ένα μείγμα ανανέωσης κι ενότητας ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεών του δυο μέρες μετά την εκλογική του νίκη στο Κίνημα Αλλαγής. Με την ανακοίνωση του νέου προεδρείου της κοινοβουλευτικής του ομάδας με επικεφαλής τον Μιχάλη Κατρίνη, ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το πρώτο στίγμα για την επόμενη ημέρα στο κόμμα. Η πολιτική αυτονομία, η μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει και η κριτική σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι βασικές αιχμές της πρώτης του ομιλίας ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Στην πρώτη του ομιλία ενώπιον των 22 βουλευτών του ΚΙΝΑΛ έστειλε μήνυμα ενότητας και αυτόνομης πολιτικής παρουσίας του κόμματος. «Η βάση της παράταξης μάς έδειξε τον δρόμο. Να ανανεωθούμε. Να μείνουμε ενωμένοι. Να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα. Την εντολή αυτή οφείλουμε να την σεβαστούμε όλοι μας και πρώτος απ' όλους εγώ», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε δυο φορές στο ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα κόμμα-πρωταγωνιστή που θα υπερβεί τον διχασμό που προκαλούν στην πολιτική ζωή της χώρας η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι σηματοδοτούν οι επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε τον Μιχάλη Κατρίνη, βουλευτή Ηλείας, με τον οποίο έχουν στενή πολιτική σχέση από την εποχή της νεολαίας ΠΑΣΟΚ για να ηγηθεί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, μετουσιώνοντας το πνεύμα της ανανέωσης που ζήτησε η κάλπη του Κινήματος Αλλαγής ενώ στο πρόσωπο του Κώστα Σκανδαλίδη, που θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, συμβολίζεται η ιστορική συνέχεια του κόμματος. Συμβολισμός υπάρχει και στις επιλογές της Νάντιας Γιαννακοπούλου (στήριξε Ανδρέα Λοβέρδο στις εσωκομματικές εκλογές) που θα είναι η δεύτερη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος όσο και σε αυτή του Γιώργου Αρβανιτίδη (στήριξε Γιώργο Παπανδρέου στις εσωκομματικές) που θα είναι ο αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η ομιλία των 6 λεπτών και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

Εντύπωση προκάλεσε και ο χρόνος ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ που δεν ξεπέρασε τα έξι λεπτά. Συνομιλητές του νέου προέδρου υποστήριξαν πως αυτή είναι μια συνήθεια που κληρονομήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο – σημειώνουν πάντως με νόημα πως πρόθεσή του είναι να παραμείνει σε μεστές ομιλίες, με συμπυκνωμένα νοήματα και μικρή διάρκεια, σε αντίθεση με τις ομιλίες που κάνουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Ανδρουλάκης πρόκειται να ταξιδέψει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου αναμένεται να συμπέσει και με τον Αλέξη Τσίπρα και θα συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρό του, Σεργκέι Στάνισεφ, όσο και με την Πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών στην Ευρωβουλή, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, ενώ την Παρασκευή ο κ. Ανδρουλάκης θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA