Μενού
  • Α-
  • Α+

Την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα παραταθεί κατά τρεις μήνες σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας η ισχύς των συμβάσεων όσων προσελήφθησαν για την κάλυψη αναγκών της πανδημίας, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 και απαντώντας σε σχετική αναφορά της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, ο κ. Βορίδης, ανακοίνωσε επισήμως ότι επίκειται τροπολογία που θα δίνει παράταση έως τις 31/03/2022, για τους συμβασιούχους COVID. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως όταν τελειώσει η πανδημία θα λήξουν και οι σχετικές συμβάσεις. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών η τροπολογία θα ψηφιστεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Προϋπολογισμός μεγάλης αύξησης της ανάπτυξης

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό, ο Μάκης Βορίδης, εγκάλεσε τα κόμματα της Αριστεράς για την καταψήφιση του προϋπολογισμού, ο οποίος – όπως είπε - διακρίνεται «από μεγάλη αύξηση της ανάπτυξης και θεματική αποκλιμάκωση της ανεργίας» ως αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών.

Ως προς τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ, ο υπουργός επισήμανε πως υπάρχει συνολική μεσοσταθμική αύξηση 4,5% στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και οι μεταβιβάσεις στους Δήμους είναι 2,7% - 3%, ενώ στις Περιφέρειες στο 8%.

«Η αντιπολίτευση μας μιλά για ψίχουλα. Δηλαδή για τα 100 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετα, που δόθηκαν στους ΟΤΑ, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τους Δήμους, και τα 50 εκατομμύρια ευρώ  πρόσθετα για τις καταστροφές», σημείωσε ο κ. Βορίδης και απευθυνόμενος κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε δηκτικά: «Περιμένω να δω, εάν ξαναρχίσετε να υποστηρίζετε επεκτατικές πολιτικές που μας κατέστρεψαν και εάν αποκομίσατε από την εμπειρία της πτώχευσης κάτι, ή αν θέλετε ξανά να μας γυρίσετε στην επώδυνη κατάσταση που περάσαμε. Αλλά υπάρχει εμπειρία στον λαό, και γι’ αυτό δεν ανησυχώ. Και γι’ αυτό ο λαός εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση, αυτό τον προϋπολογισμό και αυτές τις πολιτικές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA