Μενού
  • Α-
  • Α+

«Με τέτοιες τοποθετήσεις βρισκόμαστε στο χώρο της μυθοπλασίας» ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κοντονής σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη με τις οποίες τόνιζε πως οι δυο τους όντας υπουργοί πραγματοποιούσαν συσκέψεις, με εισαγγελείς για το πως θα βρουν στοιχεία εναντίον της Λίνας Νικολοπούλου - συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα- στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε ακόμη: «Κι ο Πολάκης είπε «δολοφόνοι» αλλά είναι το alter ego σας και δεν διαγράφτηκε»

«Ουδέποτε εγώ συναντήθηκα με εισαγγελείς, παρουσία του κ. Πολάκη που να έγινε συζήτηση για την υπόθεση του ΚΕΛΠΝΟ και την υπόθεση που αφορούσε την υπόθεση της συζύγου του Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, την κ. Στουρνάρα», τόνισε ο κ. Κοντονής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «ανεύθυνα και ανακριβή πράγματα», τα όσα ειπώθηκαν.

Όπως επισήμανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης που έχει διαγραφεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν μπορεί να ξέρει γιατί λέει αυτά τα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν είναι σωστό ένας υπουργός να συζητά με εισαγγελείς για ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις, επισήμανε ότι δεν είναι επιτρεπτό. Ερωτηθείς ο κ. Κοντονής για το εάν θα κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Πολάκη για όσα δήλωσε εμπλέκοντάς τον, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι ουδέποτε στην πολιτική του καριέρα το έχει κάνει.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «αν θίγεται η τιμή και η υπόληψη κάποιων ανθρώπων πρέπει και αυτοί να αντιδρούν». Και όπως είπε, «έδωσα μια πολιτική απάντηση. Ο καθένας ξέρει τη διαδρομή μου και τον τρόπο που πολιτεύτηκα τα τελευταία χρόνια και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Ουδέποτε συναντήθηκα με εισαγγελικούς λειτουργούς

Την Πέμπτη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης  επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής είχε εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας σημείωνε μεταξύ άλλων πως «Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη τελευταία δήλωση του πρώην αν. υπουργού Υγείας, στην οποία αναφέρομαι ότι συμμετείχα σε συνάντηση με εισαγγελικούς λειτουργούς, σχετιζόμενη με την υπόθεση ΚΕΛΠΝΟ. Ουδέποτε συναντήθηκα με εισαγγελικούς λειτουργούς για την παραπάνω υπόθεση και δεν γνωρίζω τι ενδεχομένως έχει διαμειφθεί μεταξύ εισαγγελέων (και ποιων;) και του πρώην αν. υπουργού υγείας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA