Μενού
  • Α-
  • Α+

Βουλευτές που βρίσκονται σε υπουργικές θέσεις αποτελούν τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας στους τομείς της Αττικής. Ο υπουργός Πολιτισμού, Βασίλης Κικίλιας αναδεικνύεται «νικητής» στην Α' Αθηνών με το 69,5% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που φιλοξενεί η εφημερίδα Political να έχει θετική άποψη. Πολύ κοντά, στη δεύτερη θέση, στον Τομέα, βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και τρίτος ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός: Οι μπλε φάκελοι για το 2022, η τραπεζική σύναξη στο «56» και η συνέντευξη του Μένιου

Αντίστοιχα, οι τρεις υπουργοί του Βόρειου Τομέα Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκη Κεραμέως ξεχωρίζουν σε δημοφιλία, ενώ ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει πολύ υψηλά ποσοστά θετικών γνωμών στον Νότιο Τομέα. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γιάννης Λοβέρδος σχεδόν ισοψηφούν σε θετικές γνώμες πολιτών στον Δυτικό Τομέα.

Ως απόδειξη επιτυχημένης παρουσίας στα υπουργεία όπου υπηρετούν ως υφυπουργοί θεωρούνται τα ποσοστά υψηλής δημοφιλίας που συγκεντρώνουν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος και η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία προαλείφεται να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές στην Α’ Πειραιά. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος προηγείται με βραχεία κεφαλή τού Γιάννη Τραγάκη στις θετικές απαντήσεις των πολιτών στη Β’ Πειραιά.

Μεγάλα ποσοστά θετικής γνώμης από τους πολίτες καταγράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην Α’ (Ανατολική) Αττικής και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας στη Β’ (πρώην Δυτική) Αττικής.

Στη Δημοσκόπηση που διενεργεί η Interview για την εφημερίδα η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 9,7 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 33,9% ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΚΙΝΑΛ 8,2% , το ΚΚΕ 8,1% η Ελληνική Λύση 4% και το ΜΕΡΑ25 3,1%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA