Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον κίνδυνο κύματος οικονομικών μεταναστών από την Τουρκία εξαιτίας της κατακρήμνισης της τουρκικής οικονομίας, επισήμανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη: Παναγιώτης Κουρουμπλής: Πρώτη φορά ενεργοποιείται το μέτρο ισχυρής ηθικής απαξίας - Μομφή από Τασούλα

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί η κρίση της τουρκικής οικονομίας τη χώρα μας, ο Νότης Μηταράκης, σημείωσε πως: «Δημιουργείται ένα νέο δεδομένο. Η επίπτωση της τουρκικής κρίσης στον τουρκικό πληθυσμό. Κατά πόσο θα υπάρχουν πλέον οικονομικοί μετανάστες από την Τουρκία, οι οποίοι θα προσπαθήσουν μέσω Ελλάδος να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα είναι κάτι καινούργιο αν συμβεί, δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει. Ελπίζουμε η Τουρκία να ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας της γιατί πάντα είναι σημαντικό να έχεις έναν γείτονα που πατάει στα πόδια του». Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι: «Από εκεί και πέρα εμείς διατηρούμε το πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορά μας».

Παράλληλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης, τόνισε ότι οι ροές προς τη χώρας μας έχουν μειωθεί δραστικά. Πιο αναλυτικά, ανέφερε ότι οι ροές είναι μειωμένες κατά 90% σε σχέση με το 2019. «Είχαμε 8.000 αφίξεις σε σχέση με 14.000 πέρσι και 72.000 το 2019», είπε, ενώ αναφερόμενος στις δομές φιλοξενίας είπε πως: «πριν 2 χρόνια είχαμε 121 δομές σήμερα έχουν μείνει 34. Πριν δύο χρόνια είχαμε 85.000 άτομα που φιλοξενούσαμε σε δομές, σήμερα έχουν μείνει 35.000».  Ο Νότης Μηταράκης παρέδωσε νωρίτερα στην ΕΤΑΔ την έκταση της πρώην δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά, προκειμένου να παραχωρηθεί προς χρήση στον επενδυτή που κέρδισε το διαγωνισμό για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA