Μενού
  • Α-
  • Α+

Να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην «επικίνδυνη» όπως τη χαρακτήρισε κυβέρνηση, προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε: «σας απευθύνουμε μομφή για την έξαρση του νέου χρέους, για τη διαχείριση της πανδημίας, για τη σπατάλη μεγάλων ευκαιριών για μια φιλολαϊκή πράσινη βιομηχανική επανάσταση» κι εν συνεχεία απευθύνθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «εμείς δεν έχουμε τον αριθμό βουλευτών που απαιτείται για να καταθέσουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Εσείς τους έχετε κ. Τσίπρα. Αν όχι τώρα, πότε;».

Επιπλέον, ο κ . Βαρουφάκης αμφισβήτησε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της εθνικής οικονομίας και υποστήριξε ότι έρχεται «ύπουλο και υπόκωφο πέμπτο μνημόνιο» μεταξύ άλλων μέσω της λιτότητας μεταμφιεσμένης σε πληθωρισμό. 

«Η νέα λιτότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς ρήξη», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του, ενώ έντονα σχολιάστηκε ισχυρισμός του πως η αναστροφή του brain drain σε brain gain οφείλεται σε επιστροφή «των παιδιών της ολιγαρχίας για να συμμετάσχουν στο πάρτι της Μητσοτάκη Α.Ε».

Αναφορικά με την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού ο ίδιος πρότεινε αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού με τον υπολογισμό να προσδιορίζεται από τους νέους δείκτες του πληθωρισμού και έναν δείκτη ανά ευάλωτη κοινωνική ομάδα, ενώ για το ηλεκτρικό ρεύμα πρότεινε κατάργηση της ωριακής τιμολόγησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA