Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιπλέον μέτρα έναντι της διασποράς του κορονοϊού και αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων σε χώρους μαζικής συνάθροισης και διασκέδασης, ζήτησε ο τομεάρχης Yγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καλλιέργεια εφησυχασμού παρά την επικείμενη επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και προειδοποιώντας ότι με τα υφιστάμενα μέτρα το ΕΣΥ κινδυνεύει με εξάντληση των αντοχών του.

Διαβάστε ακόμηΜητσοτάκης: Οι 3 λόγοι για την ανατροπή με τα rapid test - Πιθανά νέα μέτρα με τηλεργασία και ωράριο στην εστίαση

Στηλίτευσε, δε, την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για δωρεάν διάθεση δύο επιπλέον self test στο σύνολο του πληθυσμού έναντι των σκέψεων για είσοδο των εμβολιασμένων με αρνητικό rapid test σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης την περίοδο των εορτών. «Αυτά δεν είναι εικόνα σοβαρής και αξιόπιστης διαχείρισης», σημείωσε, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.  

«Όλες οι άλλες χώρες είναι σε συναγερμό και παρά το γεγονός ότι έχουν πιο ανθεκτικά συστήματα υγείας σχεδιάζουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ενόψει των εορτών. Και εμείς έχουμε μια διαφορετική κατεύθυνση λέγοντας ότι έχουμε ύφεση του 4ου κύματος. Από που προκύπτει αυτό όταν έχουμε σε εβδομαδιαίο μέσο όρο 5000 κρούσματα τη μέρα, 700 διασωληνωμένους και 90 νεκρούς; Η κυβέρνηση λέει ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα και θα τα δούμε μετά τις γιορτές. Πρέπει να πάμε σε αυστηροποίηση των συνθηκών λειτουργίας των χώρων μαζικής συνάθροισης και διασκέδασης. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε με αυτό το κλίμα εφησυχασμού. Θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Αυτό θα εξαντλήσει και τις τελευταίες αντοχές του συστήματος υγείας και των ανθρώπων. Ακούστε επιτέλους τους επιστήμονες. Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής», επισήμανε ο κ. Ξανθός. Ο ίδιος μάλιστα επικαλέστηκε τα οριζόντια μέτρα που λαμβάνονται σε άλλες χώρες υπό την ανησυχία επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA