Μενού
  • Α-
  • Α+

«Παράθυρο» για υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους άνω των 50 ετών άφησε ανοιχτό ο Κώστας Καραμανλής το πρωί της Τετάρτης (22/12). Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην υποχρεωτικότητα  του εμβολίου για τον κορονοϊό στους άνω των 50. «Είναι κάτι το οποίο θα δει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, ανάλογα με το πώς θα πάνε οι εμβολιασμοί», τόνισε, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι υπέρ αυτού του μέτρου γενικότερα.

Διαβάστε ακόμη: Εως και 3.500 κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον στη χώρα μέχρι τα Φώτα προβλέπει ο Τζανάκης - Πάντα στο τραπέζι το lockdown

«Στην αρχή αυτό που κάναμε ήταν να πείσουμε τους περισσότερους. Γιατί είπαμε υποχρεωτικότητα άνω των 60; Γιατί έχουμε τον δεύτερο γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρώπη μετά την Ιταλία», πρόσθεσε. Αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας ο κ. Καραμανλής είπε: «Η πανδημία μας έχει οδηγήσει σε απίστευτα αδιέξοδα, ακόμα και η επιστημονική κοινότητα δεν συμφωνεί σε πολλά βασικά πράγματα. O κόσμος ψάχνει μία ελπίδα ότι θα διαχειριστούμε την κρίση με σοβαρό τρόπο για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

«Την ώρα που άλλες χώρες της ΕΕ χαλάρωναν τα μέτρα, εμείς κρατήσαμε κάποια αυστηρά μέτρα, επομένως ο πρωθυπουργός αποφάσισε ότι αυτή τη στιγμή αποφάσισε να μην κλείσουμε καθώς τα στοιχεία που έχουμε μας επιτρέπουν να μην γίνουν κάποιοι περιορισμοί», επισήμανε σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη (21/12) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο. «Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τις επόμενες 15 μέρες, ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Αν σε κάτι συμφωνεί η επιστημονική κοινότητα, είναι στην πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης», κατέληξε.

Δεν θα αυξηθούν τα εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς

«Δεν πρόκειται να δούμε αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς» διαβεβαίωσε παράλληλα ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση. Σχετικά με τις αυξήσεις στα διόδια, ο κ. Καραμανλής είπε ότι πρόκειται για ανατιμήσεις τιμαριθμικές, πάρα πολύ μικρές που προσαρμόζονται ανάλογα με τον πληθωρισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA