Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά και το τρίτο ναυάγιο μέσα σε λίγες ημέρες στο Αιγαίο, το οποίο έχει στοιχίσει τις ζωές δεκάδων ανθρώπων. «Καθώς οι νέες απώλειες ανθρώπων στο Αιγαίο σοκάρουν, η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές στη θάλασσα και να μάχεται κατά των λαθροδιακινητών, αλλά δεν είναι αρκετό» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του. https://twitter.com/nmitarakis/status/1474721161560870916?ref_src=twsrc^tfw

Τα τρία διαδοχικά ναυάγια

Την περασμένη Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, πλαστικό σκάφος που επέβαιναν τουλάχιστον 32 άτομα, παρουσίασε μηχανική βλάβη εισροή υδάτων και βυθίστηκε κοντά στη Φολέγανδρο. Σημειώνεται πως μόνο δύο εκ των 12 διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δεν φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό. Θεωρείται βέβαιο ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από την Τουρκία και είχε προορισμό την Ιταλία. Τρεις άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί μετά από την επιχείρηση διάσωσης.

Την επόμενη ημέρα νέο ιστιοφόρο που μετέφερε μετανάστες και φέρεται να είχε αναχωρήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, βυθίζεται ανοικτά των Αντικυθήρων. Ο τραγικός απολογισμός είναι 11 νεκροί, ενώ διασώθηκαν περί τα 90 άτομα ανάμεσά τους και 27 παιδιά.

Αργά το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου, στήθηκε νέα επιχείρηση διάσωσης στο Αιγαίου όταν ένα άλλο ιστιοφόρο σκάφος που μετέφερε πάνω από 80 μετανάστες θα βυθιστεί έξω από την Πάρο παίρνοντας μαζί του 16 ανθρώπους. Ανάμεσα στις ψυχές που χάθηκαν στο Αιγαίο και ένα βρέφος.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως το λιμενικό εντόπισε, την Παρασκευή, άλλο ένα ιστιοφόρο γεμάτο μετανάστες στο Γύθειο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA