Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και το 60% σε ένα μόλις βράδυ στην πώληση μασκών ΚΝ95 και FFP2 ανακάλυψαν οι μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης και ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία ελέγχου για 16 on line καταστήματα, σύμφωνα με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα γίνει διατίμηση στο προϊόν ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα ελλείψεων και «μαύρης αγοράς» ωστόσο θα εξαντληθούν τα όρια του κέρδους στις περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Σκληρές επιλογές για διασκέδαση και γήπεδα στο τραπέζι - «Κληρώνει» για την εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα νέα μέτρα που θα συζητηθούν σήμερα το μεσημέρι από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε, μιλώντας στο OPEN, πως στόχος είναι να μπει «φρένο» στους υπερμεταδότες. Όπως σας έχει αναφέρει άλλωστε και το Reader.gr τα κέντρα διασκέδασης, η εστίαση αλλά και τα γήπεδα αποτελούν τέτοια μέρη. «Έχει αποδειχθεί πως υπάρχουν χώροι που ο ιός μεταφέρεται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Τέτοιοι είναι και τα νυχτερινά κέντρα λόγω και της νεαρότερης ηλικίας. Νέοι άνθρωποι κολλάνε και μεταφέρουν το ιό, που καταλήγει σε μεγαλύτερους ανθρώπους. Ξέρουμε περίπου που είναι οι υπερμεταδότες» ανέφερε.

Ωστόσο όπως σημείωσε νέα μέτρα, ήπια ωστόσο, θα λαμβάνονταν ακόμη και δίχως την απειλή της μετάλλαξης Ομικρον. «Στην αρχή της χρονιάς κάποια ήπια μέτρα θα ληφθούν για να φρενάρουμε την αύξηση που φέρνουν οι γιορτές. Είναι λογικό, από τη στιγμή που η αγορά έχει κινηθεί καλά να πάρουμε κάποια μέτρα ώστε... να έρθουμε στα ίσια μας. Την ανάγκη αυτή θα την είχαμε ούτως ή άλλως. Η Ομικρον ενδεχομένως την κάνει πιο επιτακτική» είπε.

«Θα εξαντλήσω την αυστηρότητα»

«Υπάρχει αγορανομική διάταξη που απαγορεύει το κέρδος σε προϊόντα που σχετίζονται με την πανδημία, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020» ανέφερε για τις τιμές στις μάσκες αποκαλύπτωντας πως 16 ιστοσελίδες αύξησαν τις τιμές 40 με 60% από το βράδυ της Πέμπτης ως το πρωί της Παρασκευής! «Πρέπει να αποδείξουν πως αυξήθηκε η τιμή της χονδρικής αγοράς. Αν δεν μπορούν τότε θα τους επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο» είπε ενώ επανέλαβε πως θα εξαντληθεί η αυστηρότητα: «Θα εξαντλήσω τα όρια του νόμου. όσο μεγαλύτερο πρόστιμο επιτρέπεται βάσει νόμου, θα επιβληθεί». 

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν υπάρχει διατίμηση στο προϊόν ώστε να «μην υπάρξει έλλειψη και μαύρη αγορά» και επανέλαβε πως «Άλλο να θέλει ο έμπορος να κερδίσει και άλλο να θέλει να κερδίζει για ζωή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA