Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες παράνομες κι ανυπόστατες αιτιάσεις απαντά η Αθήνα στο νέο παραλήρημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος για πολλοστή φορά μίλησε για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε: «Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα δεν δείξαμε ανοχή στις εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας. Δεν αφήσαμε κενά ούτε στη διπλωματία ούτε στο πεδίο, σε σημαντικά ζητήματα όπως στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Επίσης με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ καταγράψαμε πως σε περίπτωση της παραβίασης του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους» είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου κι επιτέθηκε σε Μητσοτάκη, Δένδια κατηγορώντας τους για ενέργειες που είναι επικίνδυνες για την «ειρήνη και τη σταθερότητα».

Αμεση ήταν η ελληνική αντίδραση με τις διπλωματικές πηγές να τονίζουν σε αυστηρό ύφος πως «Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις. Η θέση της Ελλάδας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστή και έχει τονιστεί διεθνώς. Οσον αφορά στις κατηγορίες για δήθεν αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, η χώρα που, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει κατάφορα διεθνείς κανόνες, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί, καθώς και για την απομόνωση της διεθνώς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA