Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δεν γνώριζε ότι οι μάσκες KN95 είναι μιας χρήσης. Αυτό φάνηκε από την αντίδρασή του όταν του το επισήμανε ο παρουσιαστής της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», Γιώργος Παπαδάκης

Διαβάστε ακόμηΜάσκες KN95 ή FFP2: Ανατιμήσεις 43% μετά τα νέα μέτρα

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και όταν ο δημοσιογράφος έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης τις συγκεκριμένες μάσκες (ΚΝ95), οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και δομές υγείας (διαφορετικά οι πολίτες θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα), φάνηκε να μην γνωρίζει την χρήση τους. 

«Αυτή εδώ από τη στιγμή που βγήκαν οι ανακοινώσεις, αυξάνεται συνεχώς η τιμή της. Κάποιοι κερδοσκοπούν. Ξέρετε κάτι... Η απάντηση για ένα προϊόν που έχει ζήτηση θα έχει αύξηση, δεν με καλύπτει γιατί είναι ένα υγειονομικό προϊόν που μου το προτείνουν, σχεδόν επιβάλλουν, η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Άρα θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει ότι κανένας κερατάς δεν πρόκειται να κερδοσκοπήσει. Αν αυτό κάνει 1 ευρώ και έχεις 5 παιδιά, σημαίνει 150 ευρώ τον μήνα για να μετακινούνται αυτά και εσύ», είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Παπαδάκης. Και τότε ο Μάκης Βορίδης απάντησε: «Καλά, αυτή δεν είναι μίας χρήσης», με τον Γιώργο Παπαδάκη να του επισημαίνει ότι είναι ημερήσιας χρήσης και τον Μάκη Βορίδη να δείχνει την έκπληξή του κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι του.

Σε δεύτερο χρόνο και αφού δέχθηκε το πείραγμα του Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος του είπε «δεν πιστεύω να την πλένετε και να την αφήνετε έξω;», ο υπουργός απάντησε η αύξηση της τιμής θα είναι παρωδική και θα επανέλθει με την αύξηση της διαθεσιμότητας ενώ επανέλαβε ότι θα μπουν και πρόστιμα σε όσους κερδοσκοπούν.

Το επίμαχο στιγμιότυπο από το 14ο λεπτό στο βίντεο που ακολουθεί 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA