Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τιμές αρχηγού κράτους τελέστηκε η κηδεία του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, o οποίος πέθανε σε ηλικία 92 ετών. Η εξόδιος ακολουθία, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Παγκράτι, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και πλήθους κόσμου. Το φέρετρό του ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία.

Από τους πρώτους που έφτασαν στην εκκλησία ήταν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Λίγη ώρα αργότερα προσήλθαν στον Ιερό Ναό  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνταντίνο Φλώρο, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Μπακογιάννης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, αύριο, Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, στον γενέθλιο τόπο του, στο νησί των Ιωαννίνων. Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης θα αποδοθούν κατά την κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους. Αποφασίσθηκε, επίσης, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του. Επιπλέον αποφασίσθηκε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας μέχρι και την ημέρα της κηδείας του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA