Μενού
  • Α-
  • Α+

Απαντήσεις σε όσα αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες Τούρκοι αξιωματούχοι που αμφισβητούν ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά έδωσε πριν λίγο, στον απόηχο της συνάντησής του με τον Σαουδάραβα ομόλογό του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «επιτομή του παραλογισμού» τα όσα λένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες, βλέποντας μια έξαρση της τουρκικής επιθετικής ρητορικής εναντίον της χώρας μας που τελευταία έχει πάρει διαστάσεις που δεν είχαμε δει για χρόνια. «Τόνισα ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μία διαρκή διαστρέβλωση της αλήθειας και της κάθε έννοιας του διεθνούς δικαίου συμπεριλαμβανομένου και του δικαίου της θάλασσας. Αποτελεί η θέση αυτή, επιτομή παραλογισμού» είπε ο κ. Δένδιας.  

«Απειλείται με πόλεμο η Ελλάδα αν εφαρμόσει το αναφαίρετο δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων, όπως ρητά προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο. Έχει αντιπαρατάξει η Τουρκία έναντι των νησιών μας την μεγαλύτερη αποβατική δύναμη και το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στην Μεσόγειο και συγχρόνως απαιτεί από εμάς να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά μας, δηλαδή να παραιτηθούμε από το αναγνωρισμένο δικαίωμα της αυτοάμυνας που προβλέπεται στο χάρτη του ΟΗΕ», είπε ο Νίκος Δένδιας και κάλεσε την Άκγυρα αφού «κόπτεται» όπως είπε για το διεθνές δίκαιο να το εφαρμόσει, με «άμεση ανάκληση του casus belli και άμεση αναγνώριση ανυπαρξίας του Τουρκο-λιβυκού συμφώνου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA