Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρακολουθήστε σε live streaming την ενημέρωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων. Στην ενημέρωση συμμετέχει και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Η βούληση της κυβέρνησης ήταν ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Τα σχολεία θα ανοίξουν, η δια ζώσης εκπαίδευση είναι απαραίτητη», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι θα γίνουν αυξημένα τεστ. 

«Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση», τόνισε με τη σειρά της και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα με τεστ και μάσκες. 

Σχολεία: Τα μέτρα για το άνοιγμα 

Μετά την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση έλαβε τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου έκαναν γνωστά τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Ο τρόπος που θα ανοίξουν τα σχολεία είναι:

  • Την πρώτη εβδομάδα (10 έως 15 Ιανουαρίου) οι μαθητές – εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι – θα πάνε με τρία self test.
  • Τα τεστ θα διανέμονται δωρεάν από τα φαρμακεία από αυτή την εβδομάδα.
  • Τη δεύτερη εβδομάδα οι μαθητές θα κάνουν δυο self test, ενώ θα κάνουν τεστ και οι ανεμβολίαστοι καθηγητές
  • Αν εντοπίζεται κρούσμα, τότε θα μένει πέντε ημέρες σε καραντίνα και θα επιστρέφει αφού έχει κάνει rapid test και όλη η τάξη θα κάνει self test κάθε μέρα: Συγκεκριμένα θα γίνονται δύο rapid κι ένα self test επιπλέον, πέραν των δύο self test. Δηλαδή πέντε συνολικά. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα ίδια τεστ με τους ανεμβολίαστους μαθητές.
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συνολικά τρία τεστ.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA