Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή το νέο απόλυτο αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε σήμερα, με πάνω από 50.000 κρούσματα να καταγράφονται στη χώρα μας, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα μία... ταινία του Netflix.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία, με τη δημοφιλή ταινία του Netflix «Don't Look Up». Στην εν λόγω ταινία οι πρωταγωνιστές Λεονάρντο ντι Κάπριο και Τζένιφερ Λόρενς προσπαθούν να πουν στην αμερικανική κυβέρνηση τι να κάνει με αφορμή την επικείμενη καταστροφή που έρχεται από έναν αστεροειδή, αλλά οι κυβερνητικοί δεν τους ακούν.

Αυτό το σενάριο χρησιμοποιεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ασκήσει κριτική στην ελληνική κυβέρνηση γράφοντας χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «Στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το #dontlookup  θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστεί σε «don’t look the cases»… Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός…».

https://twitter.com/atsipras/status/1478465223086518274?ref_src=twsrc^tfw

Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στην εν λόγω ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, έσπευσε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με δηκτική του δήλωση:

«Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή - από το γελοίο όμως στο σοβαρό, η απόσταση είναι τεράστια. Είναι αποκαλυπτικό της πολιτικής ελαφρότητας του κ. Τσίπρα το ότι επιλέγει να κάνει χιούμορ, κακό μάλιστα, με την εκπαίδευση των παιδιών μας εν μέσω πανδημίας. Τελικά, ο πραγματικός χαρακτήρας ενός πολιτικού όντως φαίνεται από το τι θεωρεί αστείο. ΥΓ: Όταν αποφασίζει ο κ. Τσίπρας να γράψει κάτι στα αγγλικά ας βάζει τουλάχιστον κάποιον να τα ελέγχει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA