Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλή σας μέρα και καλή Φώτιση, έστω ετεροχρονισμένα. Ευχή διαχρονική, γιατί θα τη βρούμε μπροστά μας. 

Η Δόμνα στον Πειραιά

Μιας και είπα για Φώτα, παρατήρησα μια ενδιαφέρουσα -και πάντα κομψή, με ωραίο κασκόλ- παρουσία στην εξέδρα των επισήμων του Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά. Μιλώ για τη Δόμνα Μιχαηλίδου, την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία έχει ξεκινήσει να οργανώνεται, προκειμένου να διεκδικήσει τον σταυρό στην Α' Πειραιώς. Εκεί, βεβαίως, ο ανταγωνισμός είναι έντονος και υπάρχει γυναίκα, η Νόνη Δούνια, λίγος ανταγωνισμός, όμως, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Μαθαίνω, δε, ότι η κ. Μιχαηλίδου έχει άρτια σχέση και με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, κάτι πάντα χρήσιμο σε αυτά τα μέρη και όλη την ώρα ψάχνει ευκαιρίες, προκειμένου να είναι πιο τακτικά στο μεγάλο λιμάνι. 

Η παρέμβαση Κικίλια για τις μαρίνες

Η αναβάθμιση και η στήριξη των υποδομών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουριστικού προϊόντος. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι στις προτεραιότητες του Βασίλη Κικίλια στο Τουρισμού είναι να τρέξει γρήγορα το ζήτημα με τις μαρίνες. Μετά το ξεμπλοκάρισμα της μαρίνας Ναυπλίου, ο υπουργός Τουρισμού μελετά μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο με λιγότερη γραφειοκρατία, ώστε να προσελκύσει επενδυτές εντός και εκτός συνόρων…αυτό που λέμε κινητροδότηση (incentivization) των ιδιωτών επενδυτών. Η χώρα υστερεί σε αυτό το ζήτημα, χάνοντας έτσι σημαντικό μέρος ποιοτικού τουρισμού που στέφεται προς τη γείτονα Τουρκία και ο υπουργός Τουρισμού είναι αποφασισμένος τρέξει γρήγορα στην ανάπτυξη μιας υποδομής σημαντικής για το τουριστικό προϊόν που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. 

Οι κουμπάροι στον Άγιο Ανδρέα

Κατάσκοπος της στήλης εντόπισε τους...κουμπάρους να τρώνε σε ωραίο εστιατόριο της Νέας Μάκρης, βασικά του Αγίου Ανδρέα. Ο λόγος για τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη με τη σύζυγό του Πόπη Καλαϊτζή που έτρωγαν μαζί με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία και τους έχει παντρέψει, αλλά και έχει βαφτίσει τον γιο τους, τον Γιάννη, ο οποίος ως...μικρός κύριος ήταν, βεβαίως, στην παρέα. Εκτιμώ το γούστο τους, πάντως, καθώς κι εμένα το "Χειμώνας-Καλοκαίρι" είναι από τα αγαπημένα μου εστιατόρια στην περιοχή. Όπως και πολλών ανθρώπων των media. 

Ο Παπαμιμίκος και η πανεπιστημιακή αστυνομία

Τις προάλλες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είδε τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου και, μεταξύ άλλων, είπε ότι εντός του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η εκπαίδευση του Σώματος Φύλαξης των Πανεπιστημίων. Επειδή, όμως, εγώ έχω αναγνώστες με ιστορική μνήμη, ένας έσπευσε να μου υπενθυμίσει ποιος ήταν από τους πρώτους που είχαν ανοίξει τη συζήτηση για Πανεπιστημιακή Αστυνομία, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Ήταν το 2014 ο τότε γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος είχε γράψει άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα και τότε δέχθηκε πυρά από το ΠΑΣΟΚ που ήταν κυβερνητικός εταίρος. "Τελειώσαμε με το άσυλο, οφείλουμε να βρούμε ποιος θα αναλάβει τη φύλαξη και την ασφάλεια μέσα στα Ιδρύματα. Η δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι μονόδρομος", έγραφε τότε. Ειρήσθω εν παρόδω, ακούω ότι "ζυμώνεται" για κάθοδο στην Α' Θεσσαλονίκης. Για να δούμε...

Καφέδες στα Τρίκαλα

Πολύς κόσμος έπαιρνε χθες τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα τηλέφωνο, με δεδομένο ότι σήμερα θα κάνει ανακοινώσεις για το νέο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος και αερίου. Ο κ. Σκρέκας, όμως, ως βουλευτής της περιοχής του είχε πάει στον Αγιασμό των Υδάτων και μετά έκανε στάση για καφέ σε κεντρικό μαγαζί της πόλης, ενώ άνθρωπός μου είδε στην παρέα και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη, ο οποίος είναι...έμμεσα Τρικαλινός, μιας και η γυναίκα του Μαριάννα, έλκει την καταγωγή της από την περιοχή και είναι κόρη του πρώην βουλευτή Ηλία Βλαχογιάννη. 

Αχ, οι διαρροές

Μέρες άγιες που ήταν δεν κάνει να στενοχωριέμαι. Με ενημέρωσε, όμως, κυβερνητικό στέλεχος (κανονικό, όχι περιφερειακό) ότι δεν κάνει διαρροές. Το καταγράφω και διερωτώμαι φωναχτά προς τι η διευκρίνηση. Μήπως έκανε στο παρελθόν και δεν άρεσε σε κάποιους;

Prime time σε καραντίνα

Η μετάλλαξη Ομικρον πλήττει και το prime time της τηλεόρασης, κατά πώς, φαίνεται και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι ισορροπίες από Δευτέρα. Η τράπουλα, άλλωστε, ξαναμοιράζεται και πρέπει να δούμε, αν ο ΣΚΑΪ θα καταφέρει να κρατήσει αυτό το 20% στα δυναμικά κοινά που κάνει το Survivor. Ποσοστό που δεν είναι θεαματικό, αλλά είναι επαρκές, αν παραμείνει. Δευτέρα μπαίνει ο Σασμός που έχει αρκετό στοκ επεισοδίων, ενώ και η Γη της Ελιάς ρίχνει νέα επεισόδια. Ο ΑΝΤ1 έχει πρόβλημα, διότι οι Μέλισσες είναι τσακισμένες από κρούσματα και θα βγουν μόνο με 2 από τα 4 επεισόδια αυτή την εβδομάδα και...βλέπουμε μετά. Και το Star, όμως, ρίχνει το γερό χαρτί Master Chef που έχει έτοιμα επεισόδια από οντισιόν. Συνεπώς, ως και τον Φεβρουάριο, δεν είναι απλά κούρσα για τα ποσοστά, αλλά και κούρσα για το ποιος δεν θα έχει κρούσματα. Και σε αυτό τα ριάλιτι προηγούνται. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA