Μενού
  • Α-
  • Α+

Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. Ο Ιταλός σοσιαλδημοκράτης, πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη στην πατρίδα του, σε ηλικία 65 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ξέσπασμα Τσελίκ κατά Μακρόν για δηλώσεις του Γάλλου υπέρ της Ελλάδας

«Ο Νταβίντ Σασόλι πέθανε την 11η Ιανουαρίου στη 0:15 στο ογκολογικό κέντρο θεραπείας του Αβιάνο, στην Ιταλία, όπου νοσηλευόταν» από τα τέλη του Δεκεμβρίου, έκανε γνωστό μέσω Twitter ο Ρομπέρτο Κουίλο, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

O Σασόλι που ήταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019 νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 26 Δεκεμβρίου καθώς είχε διαγνωστεί με πρόβλημα από επιπλοκή στο ανοσοποιητικό του σύστημα.

https://twitter.com/robertocuillo/status/1480724154567598082?ref_src=twsrc^tfw

Ο Νταβίντ Σασόλι, που είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε θεραπεία για λευχαιμία, είχε ήδη νοσηλευτεί το φθινόπωρο εξαιτίας πνευμονίας, που τον ανάγκασε να λείψει από το ΕΚ για αρκετές εβδομάδες.

Η θητεία του άλλοτε δημοσιογράφου και παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών στην Ιταλία, που ασκούσε την προεδρία του ΕΚ από το 2019, επρόκειτο να ολοκληρωθεί αυτόν τον μήνα, στο μέσον της κοινοβουλευτικής πενταετίας.

https://twitter.com/Agenzia_Ansa/status/1480741486576685060?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA