Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε μεγαλύτερες ηλικίες ενώ ανέφερε ότι στόχος είναι στις επόμενες εκλογές να υπάρχει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Νέο παραλήρημα με δημοσίευμα για παρουσία της Σακελλαροπούλου στην... τουρκική Γαύδο

«Μπήκα στην πολιτική για να αλλάξουμε πράγματα στον τόπο μας. Ο στόχος μας είναι να αποκτήσει η χώρα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις που δεν τις εκφράζει ο σημερινός διπολισμός» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Στο ερώτημα αν έχει συνηθίσει την προσφώνηση «πρόεδρε», απάντησε άνετα και με χιούμορ: «Είναι σαν το ποδήλατο, θα το συνηθίσω σύντομα». Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι έχει δεσμευτεί για την αυτόνομη πορεία της παράταξης και υπογράμμισε ότι δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πώς με τη πολιτική που ακολουθούν επιδιώκουν τον «τοξικό δικομματισμό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κινούνται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ελιτίστικη και ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του λαϊκισμού». «Εμείς κινούμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηριστικά.

O Νίκος Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες (50 ετών και άνω), ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναβλητικότητα και αντιφατική στάση στο ζήτημα αυτό. Επίσης, ζήτησε να υπάρχουν πολλά σημεία με δωρεάν PCR, αλλά διευκρίνισε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν διενέργεια των μοριακών τεστ «δεν υπάρχει σε καμία χώρα».

ΠΑΣΟΚ 

Για τα εσωτερικά του κόμματός του υποσχέθηκε ότι στο νέο όνομα του κόμματος θα υπάρχει ο όρος ΠΑΣΟΚ, αλλά ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα λυθεί θεσμικά στα όργανα του κόμματος. Ανέφερε επίσης ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν ξεκαθαρίσει οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες εντός του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα έχουν ρόλο και οι Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου χωρίς ωστόσο να γίνει συγκεκριμένος επί του θέματος.

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, με αφορμή την επίθεση εις βάρος καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου το μεσημέρι της Τρίτης, δήλωσε ότι είναι καταδικαστέα κάθε μορφή βίας και πώς τα ΑΕΙ είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της συγκρότησης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι είναι αντίθετος και αντιπρότεινε την πρακτική και άλλων χωρών της ΕΕ με φύλαξη από εταιρίες σεκιούριτι. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA