Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμερα, για να ξέρετε, θα κάνω μια εξαίρεση και δεν θα πω πολλά για την κυβέρνηση και τα του πρωινού καφέ. Όχι γιατί δεν ξέρω, αλλά γιατί είπα να κάνω μια αλλαγή. 

Οι εκπρόσωποι του Ανδρουλάκη

Το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά την παρουσία του στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ανέβηκε στον τρίτο όροφο, όπου και τα γραφεία του καναλιού και είχε μια ευκαιρία να συνομιλήσει επ' ολίγον με δημοσιογράφους, διευθυντές και αρχισυντάκτες του καναλιού. Μαθαίνω ότι η κουβέντα ήταν αναλυτική και ενδιαφέρουσα, αν και ο κ. Ανδρουλάκης δεν έβγαλε...αποκλειστικά. Άνθρωπός μου, πάντως, κατάλαβε ότι προσανατολίζεται σε ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες για θέσεις στη «βιτρίνα» του κόμματος. Ακούω έντονα, λοιπόν, το σενάριο για άνδρα εκπρόσωπο Τύπου και γυναίκα αναπληρώτρια. Αλλά, γιατί τόση μυστικοπάθεια; Κόκαλα έχει αυτός ο εκπρόσωπος;

Πράσινο brain gain

Τώρα, ο κ. Ανδρουλάκης έχει βάλει έναν μάλλον φιλόδοξο στόχο. Να προσελκύσει ανθρώπους που το προηγούμενο διάστημα σταδιοδρόμησαν στο εξωτερικό και να τους εντάξει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Να κάνει ένα άτυπο brain gain, δηλαδή, και μάλιστα ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει επαφές αξιοποιώντας και τις προσωπικές του γνωριμίες. Αν θυμάμαι καλά -που θυμάμαι δηλαδή- κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν είχε αναλάβει την προεδρία της ΝΔ. Κάτι παρόμοιο, δε, προσπάθησε να κάνει και με το περιώνυμο think tank του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ομολογουμένως χωρίς τεράστια επιτυχία. 

Οι περιοδείες του Νίκου

Ολοκληρώνω την πράσινη ενότητα της στήλης σήμερα με τη βούληση του κ. Ανδρουλάκη να κάνει περιοδείες και να γυρίσει όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Μόλις του το επιτρέψει ο κορονοϊός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να βρεθεί σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Και σε αυτά που το κόμμα έχει δυνάμεις, αλλά και εκεί που τα πράγματα δεν πάνε ιδιαίτερα καλά. Άριστος γνώστης του κομματικού μηχανισμού ο ίδιος, άλλωστε, κέρδισε με όπλο και την περιφέρεια, όπου πηγαίνει καλά. Να δούμε, λοιπόν, πότε θα ξεκινήσει και αυτό το πρόγραμμα επαφών εκτός έδρας. 

Τα αντιπλημμυρικά στην Ψέριμο

Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έλαβε χθες το μεσημέρι ο στρατιωτικός γιατρός Μενέλαος Σαμαράς, λίγη ώρα αφότου αποβιβάστηκε στην Ψέριμο. Η τοποθέτηση στρατιωτικού ιατρού ήταν ένα αίτημα των κατοίκων που ικανοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, μιας και το είχε καταγράψει χρόνια πριν, όταν είχε πάει στο νησί ως πρόεδρος της ΝΔ. Δεν έκανε, όμως, μόνο αυτό η κυβέρνηση. Μαθαίνω ότι δρομολόγησε και ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στο νησί, το οποίο επίσης ήταν διαχρονικό αίτημα των ακριτών, οι οποίοι αισθάνονταν παρατημένοι από την Πολιτεία. Αφήστε, δε, που με ένα τηλεφώνημα έμαθα χθες για διάφορα μικρά, αλλά σημαντικά έργα σε πολλά μικρά νησιά, όπως οι Αρκιοί, ο Αη Στράτης, η Θύμαινα και τα Ψαρά, τα οποία απλώς δεν έχουν κοινοποιηθεί. 

Η Mercedes του ΣΥΡΙΖΑ

Να έρθω σε ένα ακόμα άτυχο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Και λέω άτυχο, γιατί το αμέσως προηγούμενο δεν ευτύχησε να μείνει στον αέρα για πάνω από μια ώρα. Μιλάω για ένα σποτ εγγραφών στο isyriza.gr που παρουσίαζε μια ευειδή κυρία, η οποία ξυπνούσε σε ένα ιδανικό σπίτι, βαφόταν, γινόταν κούκλα, δούλευε στο Mac της και προκάλεσε ορυμαγδό σχολίων για το πόσο «αμερικανιά» ήταν. Τώρα, ήρθε καλύτερο σποτ, αυτό για την ακρίβεια στα καύσιμα, από την ενότητα «Κάν' τους Off». Σε αυτό το σποτ, ο πρωταγωνιστής μπαίνει με μια...Mercedes A180 σε ένα πρατήριο βενζίνης, ακούει εκνευρισμένος τον Άδωνι Γεωργιάδη να μιλάει στο ραδιόφωνο για το πόσο καλά τα πάμε ως προς τις τιμές των καυσίμων και... τους κλείνει. Μήπως θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει με τον οδηγό ενός Nissan π.χ.;

Η αρχισυντάκτρια Πέτη

Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι με ενδιαφέρον διάβασα τη χθεσινή επιστολή της βουλευτή Φλωρίνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεοπίστης -Πέτης για τους φίλους- Πέρκα. Η συμπαθής Πέτη, η οποία είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, αποφάσισε μέσα σε ένα απόγευμα να γίνει αρχισυντάκτης δελτίου ειδήσεων. Έστειλε, λοιπόν, επιστολή με κοινοποίηση στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις Ενώσεις Συντακτών και ίσως και... στον ΟΗΕ, παραπονούμενη, γιατί δεν είναι πρώτο θέμα η Φλώρινα, μετά τους σεισμούς και τα χιόνια. Δεν κάνω πλάκα, διαβάστε και μόνοι σας. «Είναι θλιβερό έως και εξοργιστικό για τους πολίτες του τόπου μου, να παρατηρούν ότι η δραματική κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή τους αποτελεί 4η και 5η είδηση στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Ακόμα πιο θλιβερό είναι να παρατηρούν τα δελτία καιρού και να μην αποτυπώνεται -πλην εξαιρέσεων- το πόσο χαμηλά φτάνει ο υδράργυρος στη Φλώρινα, το Αμύνταιο και τις Πρέσπες», γράφει, μεταξύ άλλων. Μετά την παρέμβαση της κ. Πέρκα, αναμένω αντίστοιχες επιστολές από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για άλλα θέματα της επικαιρότητας, ο καθένας ανάλογα με τον τομέα ευθύνης και την εκλογική του περιφέρεια. 

Άτυχος ο ναύαρχος

Σχεδόν μόνος θα πάρει την... στράτα για τα ναυπηγεία της Λοριάν στη Γαλλία ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να δώσει το παρών με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί στην τοποθέτηση καρίνας στην πρώτη φρεγάτα Μπελαρά που έχει παραγγείλει η χώρα μας. Και αυτό γιατί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Στέλιος Πετράκης, ο οποίος θα τον συνόδευε, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό σε τακτικό έλεγχο που έκανε την Τρίτη. Έτσι, ο Ρεθυμνιώτης αντιναύαρχος θα μείνει καραντίνα για τουλάχιστον πέντε μέρες και, βεβαίως, δεν θα βρεθεί στα ναυπηγεία της Naval Group. Αν, πάντως, θέλει έναν άνθρωπο να λέει μια κουβέντα ο κ. Παναγιωτόπουλος, θα έχει τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχο ε.α. Αριστείδη Αλεξοπουλο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA