Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις εργασίες της Βουλής, προχώρησε η υγειονομική μονάδα του Κοινοβουλίου λόγω της υπέρ - μετάδοσης της παραλλαγής Όμικρον, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊου. Τα νέα μέτρα, τα οποία θα επαναξιολογουνται ανά δύο εβδομάδες, έχουν κεντρικό άξονα τον περιορισμό της ταυτόχρονης παρουσίας βουλευτών στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών. 

Σύμφωνα με τη δέσμη  μέτρων που εισηγούνται οι γιατροί της Βουλής, στην αίθουσα της Ολομέλειας μειώνεται ο ανώτατος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας βουλευτών στους 100 από 200 σήμερα. Αντιστοίχως στην αίθουσα της Γερουσίας ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός ορίζεται στους 40, στην αίθουσα 223 σε 16,ενώ οι μικρότερες σε εμβαδόν αίθουσες θα χρησιμοποιούνται μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις. 

Παράλληλα, στις μικρότερες αίθουσες θα εγκατασταθούν συσκευές καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα με ειδικά φίλτρα. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει να ισχύει και η δυνατότητα των βουλευτών να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο στις ονομαστικές ψηφοφορίες, ενώ η εγγραφή των ομιλητών σε νομοσχέδια θα γίνεται μέσω των κομμάτων και όχι απευθείας από τον βουλευτή  με την του κάρτα του στο σύστημα.Επιπλέον, δόθηκε οδηγία για περιορισμό των ταξιδιών στο εξωτερικό και επαναφορά του μέτρου της απαγόρευσης επισκέψεων στις εκθέσεις της Βουλής. 

Τέλος, στα μέτρα περιλαμβάνεται και το μέτρο που ισχύει ήδη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τηλεργασία σε ποσοστό 50% στις υπηρεσίες της Βουλής που αυτό είναι δυνατό. Σημειώνεται πως τις τελευταίες τρεις ημέρες διενεργήθηκαν στην Βουλή 893  rapid τεστ, από τα οποία εντοπίστηκαν 9 κρούσματα ατόμων που δεν παρουσίαζαν συμπτώματα. 

Σύμφωνα, δε, με τον Πρόεδρο της Βουλής το σύνολο πλέον των βουλευτών είναι "υγειονομικά τακτοποιημένοι", έχουν δηλαδή εμβολιαστεί έναντι του COVID-19,  με μοναδική εξαίρεση μια περίπτωση, για την οποία δεν δόθηκε οποιαδήποτε πληροφορία λόγω προσωπικών δεδομένων.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA