Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία απρόσμενη εξέλιξη υπήρξε στην υπόθεση του «μαύρου» χρήματος για την οποία είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στο αρχείο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2021, βρέθηκαν κωδικοί που ίσως παραπέμπουν σε τραπεζικές θυρίδες του εξωτερικού. Με αφορμή αυτή την ανακάλυψη, η χήρα του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, επιθυμεί να παραδώσει τα στοιχεία στις ελληνικές Αρχές, επιδιώκοντας την ηθική της αποκατάσταση, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Αλεξανδρής στον ΑΝΤ1, οι αριθμοί αυτοί εικάζεται ότι παραπέμπουν σε θυρίδες μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας. «Είναι πάρα πολύ πιθανό, καθώς βρέθηκαν στο ιστορικό αρχείο του Άκη» είπε, για να προσθέσει πως, εάν βρεθούν οι δικαιούχοι, «ενδεχομένως κάποιοι να χάσουν τον ύπνο τους».

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2012, ο πρώην Υπουργός Αμυνας συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και λίγους μήνες αργότερα καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη. Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, ο Ακης Τσοχατζόπουλος δέχθηκε καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών από εκπρόσωπο εταιρείας εξοπλιστικών προγραμμάτων, χρήματα τα οποία φέρεται να διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων και εταιρειών. Τα χρήματα αυτά αναζητούνται ακόμα από το ελληνικό κράτος.

«Είναι πάρα πολύ πιθανόν (σ.σ. στις θυρίδες να εμπεριέχονται τα χρήματα αυτά) εάν κρίνουμε από το γεγονός ότι βρίσκονται στο ιστορικό αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος δεν πήρε χρήματα αλλά κάποιοι άλλοι πλούτισαν από αυτή την ιστορία. Ίσως είναι αυτοί που θα χάσουν τον ύπνο τους από αυτές τις αποκαλύψεις» δήλωσε ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA