Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκρατημένα αισιόδοξος πως σύντομα θα υπάρξει αποκλιμάκωση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Ομικρον εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει ξανά lockdown και πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η περαιτέρω επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την Ομικρον. Βλέπουμε μια αποκλιμάκωση και τα στοιχεία από χώρες που προηγούνται επιδημιολογικά το επιβεβαιώνουν. Η Όμικρον δείχνει να είναι σαν καλοκαιρινό μπουρίνι, δηλαδή μεγάλη ένταση, ανεβαίνει γρήγορα και φεύγει γρήγορα χαμηλή νοσηρότητα. Εκτιμώ πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βρεθούμε μπροστά σε μια αποκλιμάκωση. Δεν είναι γρίπη και δεν χρειάζεται εφησυχασμός. Οι ανεμβολίαστοι εξακολουθούν να κινδυνεύουν» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε:

«Διαχειριστήκαμε μια δύσκολη χρονιά. Κατανοώ τον θυμό και την αγωνία των πολιτών. Όταν είπα για το τελευταίο μίλι ουσιαστικά ήταν επειδή υπήρχε αισιοδοξία αναφορικά με τα εμβόλια. Το είπα τον Φεβρουάριο. Πριν τη μετάλλαξη Δέλτα. Ο ιός μας επιφύλασσε εκπλήξεις. Δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τον τουρισμό και έχουμε υψηλή ανάπτυξη που θα ξεπεράσει το 7%, αλλά ναι θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς και αυτό έγινε γιατί το κρίσιμο διάστημα, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο υπολειπόμασταν των καλύτερων ευρωπαϊκών χωρών ως προς τα ποσοστά εμβολιασμού

Η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα δεν μας είπε τίποτα που δεν γνωρίζαμε. Αν μπεις σε ΜΕΘ σε οποιαδήποτε χώρα υπάρχει φόβος να μη βγεις ζωντανός. Όπλο στη φαρέτρα μας οι νέες θεραπείες από το στόμα. Πίσω από τα μονοκλωνικά κρύφτηκε ένας συγκαλυμμένος αντιεμβολιασμός. Δεν έχουμε πρόθεση να επεκτείνουμε περαιτέρω την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Από Δευτέρα ξεκινούν κανονικά τα πρόστιμα. Δεν ειναι... υποχρεωτικό το πρόστιμο. Εμβολιάζεσαι και δεν το πληρώνεις. Η μάσκα πια μπήκε στη ζωή μας και πιστεύω ότι είναι θετική παρακαταθήκη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως «Θα υπάρξει νέο πλαίσιο στήριξης σε εργαζόμενους και κλάδους που έχουν πληγεί από την Πρωτοχρονιά και μετά. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε διαδικασία αναστολής» ενώ σε ό,τι αφορά τα τεστ σημείωσε ότι «Η Ελλάδα είναι από τις πρωταθλήτριες των τεστ στην Ευρώπη. Υπάρχουν δομές που προσφέρουν δωρεάν μοριακό τεστ. Σε καμία χώρα της Ευρώπης, δεν συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ. Κάποιοι μπερδεύουν το πλαφόν με την ορισμένη τιμή του μοριακού τεστ ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA