Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε περίπου τέσσερις μήνες από σήμερα θα ξεκινήσει και επίσημα τη δράση της η Ομάδα Προστασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) προκειμένου να αναλάβει την φρούρηση πανεπιστήμιων που υπάρχει πρόβλημα φύλαξης όπως η ΑΣΟΕΕ, και σε όποια άλλα Ιδρύματα το ζητήσουν οι πρυτάνεις. Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναλύοντας γιατί είναι αναγκαία πλέον η ύπαρξη της πανεπιστημιακής φύλαξης.

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου κατά Πολάκη: Οι απειλές του ΣΥΡΙΖΑ ευθεία βολή στο Σύνταγμα

Τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν καθήκοντα σήμερα Παρασκευή (14/1), την Κυριακή παρουσιάζονται στην Κομοτηνή, όπου θα είναι και η βάση τους και τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευση, η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως οι φύλακες θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια με βάση το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι πρυτάνεις, οι οποίοι ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ, ενώ σε όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν χρειαστεί η παρουσία τους, δεν θα υπάρξει περιφρούρηση.

«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φόρες τους τελευταίους 2,5  μήνες η αστυνομία μπήκε στα πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» σημείωσε δε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα, και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών», τόνισε ο υπουργός.

Όπως ανέφερε, η ασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο είναι καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. «Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός. «Μπήκε τέλος στην ανομία» είπε ακόμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA