Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Σε 4 μήνες ξεκινάει η φύλαξη σε όποια πανεπιστήμια το χρειάζονται»

Τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν καθήκοντα σήμερα, την Κυριακή παρουσιάζονται Κομοτηνή, και τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευσή τους η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Φωτογραφία αρχείου/ Πηγή: eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου/ Πηγή: eurokinissi

Σε περίπου τέσσερις μήνες από σήμερα θα ξεκινήσει και επίσημα τη δράση της η Ομάδα Προστασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) προκειμένου να αναλάβει την φρούρηση πανεπιστήμιων που υπάρχει πρόβλημα φύλαξης όπως η ΑΣΟΕΕ, και σε όποια άλλα Ιδρύματα το ζητήσουν οι πρυτάνεις. Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναλύοντας γιατί είναι αναγκαία πλέον η ύπαρξη της πανεπιστημιακής φύλαξης.

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου κατά Πολάκη: Οι απειλές του ΣΥΡΙΖΑ ευθεία βολή στο Σύνταγμα


Τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν καθήκοντα σήμερα Παρασκευή (14/1), την Κυριακή παρουσιάζονται στην Κομοτηνή, όπου θα είναι και η βάση τους και τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευση, η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως οι φύλακες θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια με βάση το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι πρυτάνεις, οι οποίοι ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ, ενώ σε όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν χρειαστεί η παρουσία τους, δεν θα υπάρξει περιφρούρηση.

«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φόρες τους τελευταίους 2,5 μήνες η αστυνομία μπήκε στα πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» σημείωσε δε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα, και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών», τόνισε ο υπουργός.

Όπως ανέφερε, η ασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο είναι καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. «Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός. «Μπήκε τέλος στην ανομία» είπε ακόμα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#υπουργείο Προστασίας του Πολίτη #Τάκης Θεοδωρικάκος #Κομοτηνή #Πανεπιστήμια #ΑΣΟΕΕ

Best of Internet