Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι, καλημέρα και καλή εβδομάδα. Φαίνεται ότι είμαστε σε τροχιά αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων και αυτό αρχίζει και φαίνεται στην αγορά και στην εστίαση. Καρφίτσα δεν έπεφτε το Σαββατοκύριακο, όπου πήγα και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος σαν να…ξεφοβήθηκε κάπως. Ίδωμεν. 

Ραντεβού στην αίθουσα αναμονής

Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στο Στρασβούργο για να δώσει το παρών στην ειδική τελετή μνήμης για τον Νταβίντ Σασόλι το μάθαμε την περασμένη Παρασκευή. Και, βεβαίως, λόγω της τελετής δεν θα υπάρξει περιθώριο για διμερείς συζητήσεις και συναντήσεις ηγετών. Έμαθα, όμως από θεσμική πηγή μου ότι, λίγο πριν αρχίσει το event στη γαλλική πόλη, θα υπάρχει μια αίθουσα αναμονής των ηγετών, ώστε να πιουν έναν καφέ και να πούνε δύο κουβέντες. Ο κ. Μητσοτάκης εκεί, λοιπόν, θα συμπέσει, εκτός των κ.κ. Μισέλ, Φον Ντερ Λάιεν και Μακρόν που μιλάνε για τον εκλιπόντα Σασόλι, με τον Μάριο Ντράγκι, τον Λουξεμβούργιο Ξαβιέ Μπετέλ, τον Κροάτη φίλο του Αντρέι Πλένκοβιτς κλπ. Ίσως έρθουν και άλλοι ηγέτες δε. 

Μητσοτάκης-Μέτσολα…after

Ακούω, παράλληλα, ότι ο κ. Μητσοτάκης ίσως βρει λίγο χρόνο να δει σήμερα το βράδυ, μετά το πέρας της τελετής, τη Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία σε λίγες μέρες θα εκλεγεί νέα Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Η συντηρητική Μαλτέζα πολιτικός είναι ανερχόμενη δύναμη στην ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά και έχει πολύ καλές σχέσεις και με συνεργάτες του πρωθυπουργού και με γαλάζιους ευρωβουλευτές. «Στα σκαριά», λοιπόν, είναι ένα σύντομο prive τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με την κ. Μέτσολα ως…after της εκδήλωσης στον Σασόλι. 

Επιστροφή στις selfies

Στα Μέγαρα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, κάνοντας μετά από καιρό μια σχετικά κανονική περιοδεία που περιελάμβανε αρκετές επισκέψεις και καφέ με νέους της περιοχής. Αυτόπτης μάρτυρας του καφέ μου είπε ότι είχε καιρό να δει τόσες selfies του κ. Μητσοτάκη, καθώς πολλοί νέοι και άλλοι θαμώνες του καφέ έρχονταν για μια φωτογραφία με τον πρωθυπουργό και αυτός, έμπειρος ων πλέον, έβγαλε αδιαμαρτύρητα. Μπορώ να εξηγήσω το ρεύμα, πάντως, από το γεγονός ότι τα Μέγαρα είναι μια γαλάζια περιοχή σε μια ζόρικη περιφέρεια, όπως ο Δυτικός Τομέας της περιφέρειας Αττικής. Έδρα εκεί έχει ο νέος βουλευτής και υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος ήταν παρών και στο κυβερνητικό κλιμάκιο βεβαίως. 

Την Τετάρτη στην Αθήνα ο Κασουλίδης

Το πρώτο ταξίδι του εκάστοτε πρωθυπουργού ή υπουργού Εξωτερικών είθισται να είναι στην Κύπρο και, βεβαίως, το ίδιο ισχύει και για τους Κύπριους αδερφούς. Έτσι, αυτή την εβδομάδα περιμένουμε στην Αθήνα τον νέο Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Γιάννη Κασουλίδη. Όπως με ενημερώνει διπλωματική πηγή μου, η επίσκεψη θα γίνει την Τετάρτη, αν και Δένδιας και Κασουλίδης, εκτός από το τηλέφωνο, είχαν την ευκαιρία να τα πουν και στη Βρέστη, στο Gymnich που συγκάλεσε εκεί ο προεδρεύων των υπουργών Εξωτερικών, ο Γάλλος Ζαν Υβ Λε Ντριαν

Νέα πρόσωπα στα παράθυρα

Το ότι το ΚΙΝΑΛ αλλάζει θα αρχίσουν να το βλέπουν σε λίγο και οι…τηλεθεατές, μιας και η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θέλει να βγουν μπροστά και νέα πρόσωπα. Ήδη, κάποιοι έχουν ξεκινήσει, άλλοι θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες πιο συστηματικά. Για παράδειγμα, ο στενός συνεργάτης Ανδρουλάκη Ανδρέας Σπυρόπουλος έχει ξεκινήσει τις εμφανίσεις του και, βεβαίως, αν αναλάβει εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μάντζος, ως τώρα διευθυντής της Κ.Ο, θα βγει μπροστά. Από βουλευτές τώρα, θα δούμε συχνότερα τον Απόστολο Πάνα της Χαλκιδικής, ενώ σε μεγάλη εκτίμηση στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν και τον καλό γυναικολόγο και βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Φραγγίδη, τον οποίο, επίσης, ποντάρω ότι θα δούμε τακτικότερα. 

Έρωτας στο Ίδρυμα

Δευτέρα είναι, να ξεκινήσω την εβδομάδα και λίγο πιο ιντριγκαδόρικα, γιατί τα πολιτικά κούρασαν. Πηγή μου που είναι μέσα σε όλα με ενημέρωσε ότι τους τελευταίους μήνες επιβεβαιώθηκε ένα love affair σε κορυφαίο Ίδρυμα της χώρας, το οποίο υπέβοσκε καιρό ανάμεσα σε αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Αυτός ισχυρός και με εμπειρία, αυτή νεότερη, γοητευτική και με φιλοδοξίες. Για να βρεθούν, αυτή είχε πάρει ρίσκο προ ετών, αλλά της βγήκε (μιλάω σοβαρά). Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, είναι ανοιχτά μαζί και πολλές φορές η αγάπη περνάει σύνορα και ωκεανούς. Καλά, όχι πολλούς, τον Ατλαντικό βασικά. Αμφότεροι είναι διακριτικοί, χωρίς να κρύβονται ιδιαιτέρως, αλλά δεν έχουν κάνει εμφάνιση σε grande event που θα έδινε την ευκαιρία να το καταλάβουν και όσοι δεν είναι ψαγμένοι.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA