Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τις επικριτικές δηλώσεις που έκαναν πολιτικά πρόσωπα αναφορικά με τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, παρεμβαίνει για να προασπιστεί το κύρος της Δικαιοσύνης. 

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός: Η «Αντωναροποίηση» Κύρτσου, τα δώρα στον Πλεύρη και ο Δένδιας στο Βερολίνο

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, σε ανακοίνωσή της: «Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».

Υπενθυμίζεται ότι κάλεσμα συμπαράστασης στον Κώστα Βαξεβάνη έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook. «Αύριο στις 13:00 έξω από τον Άρειο Πάγο συμπαραστεκόμαστε στον Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε το σκάνδαλο Novartis και οδηγείται στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενος για σκευωρία!!! ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ» έγραψε ο κ. Πολάκης προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ έκανε λόγο για «επικίνδυνο δρόμο για τη Δημοκρατία» σχολιάζοντας την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη. «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμακώνει την επίθεση κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες της διακυβέρνησής τους» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA