Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα. Απόλαυσα τη χθεσινή ημέρα με την άφιξη των Rafale όσο λίγες. Και αυτό γιατί είναι μια πραγματική επένδυση στο αύριο των Ενόπλων Δυνάμεων που αλλάζει πίστα την Πολεμική Αεροπορία μας. Και ας γκρινιάζουν μερικοί, δεν έχει σημασία.

Διαβάστε ακόμη: Εύα Καϊλή: Πώς από το δελτίο του MEGA έφτασε στη δικαίωση και την κορυφή του Ευρωκοινοβουλίου

Η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Τανάγρα

Πολύς κόσμος ήταν χθες το μεσημέρι στην Τανάγρα για την υποδοχή των γαλλικών μαχητικών που πέταξαν από το Ιστρ προς την Αθήνα μέσα σε δύο ώρες. Το κρύο ήταν τσουχτερό, όπως μου είπαν φίλοι που έδωσαν το παρών. Μεταξύ άλλων, στο μεταξύ, ήταν προσκεκλημένοι και οι βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Βεβαίως, οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, αλλά και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήταν εκεί. Έλειπαν, αναμενόμενα, οι βουλευτές του ΚΚΕ. Έλειπαν, όμως, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν νομίζω ότι η δικαιολογία ήταν το...σποτάκι της ΝΔ για τα γαλλική αεροσκάφη, ενώ είχαν ψηφίσει στη Βουλή και τις δαπάνες αγοράς τους. Απλώς δεν πήγαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν βρίσκω, ειλικρινά, τον λόγο. 

Ραντεβού με τους πρέσβεις

Μια ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη θα έχει σήμερα στις 16:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πρέσβεις της χώρας μας σχεδόν σε όλα τα σημεία του χάρτη. Επελέγη, δε, απογευματινή ώρα, προκειμένου να βολεύει όλους από άποψης ωραρίου. Το όλο event έχει οργανώσει το υπουργείο Εξωτερικών δια του γενικού γραμματέως κ. Δεμίρη, ενώ παρόντες θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια τηλεδιάσκεψη σε μια σημαντική στιγμή για την εξωτερική μας πολιτική. 

Ανακοινώσεις στο ΚΙΝΑΛ

Να έρθω στο Κίνημα Αλλαγής, διότι μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να είναι στο Στρασβούργο, όμως το κόμμα είναι έτοιμο να προβεί σε ανακοινώσεις για μια σειρά θέσεων, αρχής γενομένης από τους εκπροσώπους Τύπου. Εκπρόσωπος, λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και όπως πρώτος έγραψε ο φίλος μου Απόστολος Μαγγηριάδης θα είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Μάντζος, νυν διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος. Θα υπάρξει και μια γυναίκα αναπληρώτρια, επίσης από τη γενιά των "σαραντάρηδων", η οποία έχει αυτοδιοικητική προέλευση, όπως μαθαίνω. Δεν θα είναι η Βάσια Αναστασίου, εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου στην προεκλογική εκστρατεία, παρά το ότι η ίδια το ήθελε και μαθαίνω ότι το είχε αναφέρει σε αρκετούς στο Κολωνάκι. Ίσως ανακοινωθούν και άλλα πρόσωπα, παράλληλα, αλλά ας ξεκινήσουμε από την επικοινωνία. 

Συναγερμός για τις θητείες

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη έφερε τα πάνω κάτω και στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει...επιφοίτηση και να αποφασίζει να υπάρξει διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά είναι σαφές ότι και αυτή η διαδικασία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Πάντως, άλλο σημείο από τις χθεσινές αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου μου προξένησε το ενδιαφέρον: η απόφαση για maximum τριετείς θητείες για βουλευτές και ευρωβουλευτές ή αλλιώς το πολύ δώδεκα χρόνια. Όπως διάβασα, λοιπόν, το κείμενο και ρώτησα μετά, δεν πιάνει ακόμα τους βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2012. Όμως, αν ισχύσει εν τέλει, φαίνεται ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι και οι τελευταίες τους, αν δεν αποσυρθούν από μόνοι τους. Ποιους πιάνει; Με βάση τη σημερινή ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιώργο Βαρεμένο (Αιτωλοακαρνανίας), τον Σταύρο Αραχωβίτη (Λακωνίας), την Ειρήνη Αγαθοπούλου (Κιλκίς), τον Ανδρέα Ξανθό (Ρέθυμνο), τη Θεανώ Φωτίου, τον Γιάννη Αμανατίδη (Α' Θεσσαλονίκης), τον Θεόδωρο Δρίτσα (που ίσως αποσυρθεί) και τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο (Μαγνησίας). 

Τα συγχαρητήρια στην Εύα

Δεν είναι μυστικό ότι η Εύα Καϊλή έχει συμπάθειες και εκτός του στενού κομματικού φάσματος του ΚΙΝΑΛ. Η εκλογή της στη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, λοιπόν, έφερε έναν καλό γύρο συγχαρητηρίων και όχι μόνο από "πράσινα" στελέχη. Στην αντίληψή μου υπέπεσε, λοιπόν, συγχαρητήριο tweet του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη για την ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος έκανε λόγο για "μια νέα γυναίκα και πολύ καλή φίλη που πρωταγωνιστεί στα ευρωπαϊκά δρώμενα". 

Ζόρια στο πεντάστερο

"Έσφιξαν" τα πράγματα στο πεντάστερο, πασίγνωστο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου εξελίχθηκε όλο το σκηνικό του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας. Και αυτό γιατί, πέραν των ερευνών της Αστυνομίας και του όποιου βιντεοληπτικού υλικού έχει ληφθεί, πληροφορούμαι ότι η ιδιοκτησία παρενέβη και "ξήλωσε" τη βάρδια της επίμαχης βραδιάς για το γεγονός ότι επέτρεψε να συμβούν όσα συνέβησαν και να κηλιδωθεί το όνομα του καλού, κατά τα άλλα, ξενοδοχείου. 

Παρουσιάστρια προσεχώς άνεργη ψάχνει...

Ποια παρουσιάστρια που έχει καταλάβει ότι είναι "τελειωμένη" από το κανάλι, στο οποίο εργάζεται τώρα και αδυνατεί, παρ' όλες τις προσπάθειες να ξεφύγει από τη μέγγενη των χαμηλών μονοψήφιων, ρίχνει το όνομά της εδώ κι εκεί για ανταγωνιστικά κανάλια; Ότι και καλά έχει ζήτηση. Όταν, πάντως, δεν σε θέλει ούτε το Open που φέτος διαβαίνει την τηλεοπτική έρημο, έχεις πρόβλημα. Άσε, δε, που σε άλλα κανάλια έχουν πικρές αναμνήσεις από τις υπερβολικές απαιτήσεις και τον μεγαλοϊδεατισμό της κυρίας. Κρίμα, διότι, αν μείνει εκτός, θα στενοχωρηθώ πολύ για το επίπεδο των...Ελληνικών που χάνει η ελληνική τηλεόραση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA