Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, o πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παρέθεσε την ανάρτηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη λίγο μετά την παραλαβή των γαλλικών μαχητικών Rafale ευχαριστώντας τον για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ελληνογαλλική συνεργασία στα εξοπλιστικά. «Eυχαριστώ, αγαπητέ Κυριάκο, για αυτή την εμπιστοσύνη έναντι της Γαλλίας και της αεροναυπηγικής της ναυαρχίδας, έναντι της Ευρώπης της άμυνας που οικοδομούμε», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter

Διαβάστε ακόμη: Rafale: Τα «γεράκια» στη «φωλιά τους» - Γιατί τα 6 υπερόπλα κάνουν την Ελλάδα πιο ασφαλή

https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1483861673479921665?ref_src=twsrc^tfw

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραφε στον δικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «...αυτή είναι η επόμενη γενιά αεροσκαφών, για ένα μελλοντικό όραμα της Ευρωπαϊκής Άμυνας, και ένα νέο κεφάλαιο στην περιφερειακή ικανότητα της Ελλάδας», ευχαριστώντας παράλληλα, τον Εμανουέλ Μακρόν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. «Ευχαριστώ τον φίλο μου Εμανουέλ Μακρόν που με βοήθησε να ενισχύσω τη στρατηγική μας συνεργασία», είχε αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Μεϊμαράκης: «Καθοριστικής σημασίας η αγορά των Rafale»

Εξάλλου, τη δική του παρέμβαση έκανε  αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιείται στο Στρασβούργο, υπό την παρουσία του Γάλλου προέδρου, ο οποίος ανέλυσε τις προτεραιότητες της χώρας του. Ο Ελληνας ευρωβουλευτής στάθηκε «...στην καθοριστικής σημασίας αγορά των Rafale τα οποία έφτασαν σήμερα στην Ελλάδα και στοχεύουν στην προστασία και υπεράσπιση των συνόρων της που είναι και σύνορα της Ευρώπης».

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να αποστρέψει το βλέμμα από τα Δυτικά Βαλκάνια»

Εξάλλου, ο Εμάνουελ Μακρόν έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τα Δυτικά Βαλκάνια, λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αποστρέψει το βλέμμα της από εκεί, λόγω της ιστορίας της και της γεωγραφίας της: «Επιθυμούμε να ξαναδούμε τη σχέση μας με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και να τους δώσουμε με πιο σαφή τρόπο πραγματικές προοπτικές ένταξης, μία υπόσχεση ένταξης σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης το Μάιο θα πρέπει να ξαναδούμε αυτό το θέμα και να ακολουθήσει μία Σύνοδος Κορυφής για τα Βαλκάνια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA