Μενού
  • Α-
  • Α+

Για σεξιστικό περιεχόμενο κατηγορεί το υπουργείο Πολιτισμού ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, μετά το email που εστάλη και δείχνει μια ξανθιά γυναίκα να τοποθετεί αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητό της για να προφυλαχθεί από την κακοκαιρία Ελπίς. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρολιάκος, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού έλαβαν ένα mail από το υπουργείο, στο οποίο δίνονταν οδηγίες για τις αλυσίδες και πώς μπορούν να τις τοποθετήσουν στα Ι.Χ. τους ενόψει της κακοκαιρίας Ελπίς και του χιονιά. 

Διαβάστε ακόμη: Καιρός - Κακοκαιρία Ελπίς: Παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά ο Αλέξης Τσίπρας 

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρολιάκος, η φωτογραφία που συνόδευε το συγκεκριμένο κείμενο για τις αλυσίδες ήταν σεξιστική, αφού έδειχνε μια ξανθιά, ντυμένη με μίνι φούστα να βάζει τις αλυσίδες στο αυτοκίνητό της. Γι' αυτό και ο Πάνος Σκουρολιάκος ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έλαβαν ένα μήνυμα στο υπηρεσιακό τους ταχυδρομείο με «συνοπτικές οδηγίες προστασίας από την επικείμενη επιδείνωση του καιρού».

Στην ενότητα «πότε και πώς χρησιμοποιούμε τις αλυσίδες» είχε τη φωτογραφία μιας γυναίκας που βάζει αλυσίδες στο αμάξι της με συγκεκριμένη αμφίεση». Και συνεχίζει: «Το ΥΠΠΟΑ υπό την ηγεσία της κ. Μενδώνη δε σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά. Μετά τις φωτογραφίες της Υπουργού με εμπλεκόμενους σε υποθέσεις σεξουαλικών σκανδάλων και βιασμών, έχουμε οδηγίες με φωτογραφίες σεξιστικού περιεχομένου. Αν θέλησαν με αυτή τη φωτογραφία να κάνουν ένα αστείο, μάλλον πρέπει να ξαναδούν το χιούμορ τους. Τέτοια «αστεία» σε αυτές τις καιρικές συνθήκες μας παγώνουν ακόμα περισσότερο».

Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ 

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε άμεσα στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Πάνου Σκουρολιάκου και με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Εξαιτίας της εμμονής της με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για άλλη μια φορά, η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε φερέφωνο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο ΥΠΠΟΑ, καθώς εγκαλεί την Υπουργό για δήθεν διακίνηση σεξιστικών μηνυμάτων από το Υπουργείο. Ενημερώνουμε  την κ. Τομεάρχη ότι το μήνυμα που εστάλη από το αρμόδιο Τμήμα Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι το κάτωθι επισυναπτόμενο. 

Το μήνυμα στο οποίο αναφέρεται η κ. Τομεάρχης εστάλη από υπάλληλο της ΓΓΑ o οποίος δεν έχει καμία σχετική εξουσιοδότηση, και για τον οποίον ήδη έχει κινηθεί, με εντολή της Υπουργού προς τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υφυπουργό, η προβλεπόμενη εκ του νόμου πειθαρχική διαδικασία.  Συνιστούμε στην κ. Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει τις πηγές της». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA