Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σημείο που σημειώθηκε η πολύ ισχυρή έκρηξη, επί της Λ. Συγγρού, επισκεφθηκε πριν λίγη ώρα ο Δήμαρχος Αθηναίων. Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε με τους περιοικους, τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που υπέστησαν υλικές ζημιές, καθώς και με τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι βρέθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή στο σημείο, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αν δεν ηταν μέρα αργίας αλλά εργάσιμη θα μπορούσε να υπάρχουν θυματα.

Η φωτιά στο κτήριο που καταστράφηκε ολοσχερώς μετά την ισχυρή έκρηξη, στη Λ. Συγγρού, έχε τεθεί υπό έλεγχο και πλέον έχει αναλάβει δράση το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής που θα αναζητήσει την αιτία που την προκάλεσε. Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι της πυροσβεστικής έχουν καταλήξει σε δύο πιθανά σενάρια για την έκρηξη, με κοινή συνισταμένη τη διαρροή. Αλλωστε από την πρώτη στιγμή όσοι βρέθηκαν στο σημείο έκαναν λόγο για έντονη μυρωδιά αερίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν συγκεντρώσει, έχουν καταλήξει σε δύο πιθανά σενάρια. Είτε η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή υγραερίου είτε σε διαρροή φυσικού αερίου. Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγεί και το γεγονός πως στους πάνω ορόφους του κτηρίου γίνονταν εργασίες ανακαίνισης. Πλέον αυτό που θέλουν να εξετάσουν τα ειδικά κλιμάκια είναι αν μέσα στην πολυκατοικία υπάρχουν φιάλες υγραερίου.

Η έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί ήταν ισχυρότατη και είναι χαρακτηριστικό πως πέρα από τις τεράστιες καταστροφές τόσο στο ίδιο όσο και στα γειτονικά κτήρια, καταγράφηκαν ζημιές ακόμα και στα 150 μέτρα σε πολλά αυτοκίνητα αλλά και τζαμαρίες καταστημάτων. Την ιδία στιγμή, ένας 78χρονος άνδρας έχει οδηγηθεί στο χειρουργείου του «Λαϊκού» με εγκαύματα στα άνω και κάτω άκρα. Ο άνδρας έμενε σε διπλανή πολυκατοικία και σύμφωνα με τους μάρτυρες από θαύμα δεν έχασε τη ζωή του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA