Μενού
  • Α-
  • Α+

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είναι η εισήγηση που έχει κάνει η κυβέρνηση στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει σήμερα, όπως έγραψε πρώτο το Reader. Η κυβέρνηση ζητεί να χαλαρώσουν τα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τα σενάρια που ήθελαν τα μέτρα να παίρνουν παράταση για μία ακόμη εβδομάδα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σχεδόν σίγουρη η άρση τους. 

Η επιτροπή των ειδικών θα κληθεί να εξετάσει την πρόταση της κυβέρνησης για άρση του ωραρίου στην εστίαση, επιστροφή της μουσικής αλλά μόνο για καθήμενους, δηλαδή παράταση της απαγόρευσης ορθίων και ενδεχομένως αύξηση της χωρητικότητας στις κερκίδες των γηπέδων στο 50%. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν το μεσημέρι και θα γίνει η εισήγηση στην κυβέρνηση ενώ ακολούθως αναμένεται και η σχετική επίσημη ενημέρωση, ίσως το απόγευμα της Πέμπτης. 

Νωρίτερα, τόσο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όσο και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, αρνήθηκαν να απαντήσουν λέγοντας ότι η απόφαση είναι των ειδικών, οι οποίοι εκτιμώντας τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτό που συζητείται από τα μέλη της επιτροπής είναι:

  • Η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τις καφετέριες
  • Η άρση του ωραρίου στην εστίαση που σήμερα κλείνει στις 12 τα μεσάνυχτα
  • Η διατήρηση του μέτρου μόνο για καθήμενους στην εστίαση
  • Η αύξηση της χωρητικότητας στις κερκίδες των γηπέδων στο 50%.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA