Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα. Να ξεκινήσω από κάτι διαφορετικό, διότι η κατάσταση με την κακοκαιρία Ελπίς έχει αρχίσει και κουράζει και άκρη δεν βγάζουμε, όσο οι αρμόδιοι σφάζονται. 

Ο φίλος μας ο Τζέιμι

Τζέιμι Ντάιμον με το όνομα, κυρίες και κύριοι, το αφεντικό του αμερικανικού οικονομικού κολοσσού JP Morgan που ήρθε στη χώρα μας επιτέλους για να γνωρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Βρέθηκε στη χώρα μας με δεδομένο ότι η τράπεζα αγόρασε το 49% της Viva και φαίνεται αποφασισμένος να παίξει μπάλα. Μου έλεγε άνθρωπος που έχει άμεση γνώση του τι έγινε στην κουβέντα με τον πρωθυπουργό ότι ο ελληνικής καταγωγής Τζέιμι ήταν σχεδόν συγκινημένος που γνώρισε τον πρωθυπουργό. Όπως το έθεσε μέσα στη συνάντηση, αυτός, ο εγγονός ενός μετανάστη που έφυγε πριν από 100 χρόνια από την Ελλάδα, το 1919, είναι ο διευθύνων της μεγαλύτερης τράπεζας και βρίσκεται με τον πρωθυπουργό. Κατά τα άλλα, μαθαίνω ότι ο Τζέιμι έχει διάθεση για ανοίγματα και σε tech hub, ενώ έχει στόχο να βάλει και μια 200άρα στη Viva. Εκατομμύρια, ε;

Έρχονται οι Αμερικανοί

Εκτός από το «μπάσιμο» της JP στη Viva, έρχεται και άλλο σημαντικό deal τις επόμενες μέρες. Μάλιστα ήταν να ανακοινωθεί τώρα κοντά, αλλά υπάρχει μια μικρή επιπλοκή, όχι ικανή για να χαλάσει τη συμφωνία. Έτσι προβλέπω ανακοινώσεις προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, άντε αρχές της μεθεπόμενης. Όταν μάθω και τον τομέα του deal θα σας το πω, γιατί ακόμα η πηγή μου κρατά κλειστό το στόμα της για να μην το γρουσουζέψει. 

Ο θαρραλέος υπουργός

Έγραψα χθες ότι τη μια μέρα οι υπουργοί βγήκαν μαζικά στα δελτία για να μιλήσουν στους πολίτες και να αλλάξουν κάπως την ατζέντα και την επόμενη μαζεύτηκαν όλοι μέσα. Τους έψαχναν τα κανάλια και δεν τους έβρισκαν σας λέω. Όλοι, βεβαίως, πλην ενός: του Αδωνι Γεωργιάδη που του έχουν σούρει τα εξ αμάξης. Μάλιστα, βγήκε και σε ένα μέσο διόλου φιλικό, το Kontra Channel, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ το βράδυ βγήκε και στο Bluesky. Και ήταν ο μόνος κυβερνητικός που μίλησε προχθές. Να ξέρετε ότι αυτή τη μαχητικότητα του την πιστώνει και ο πρωθυπουργός. 

Συναντήσεις στα χιόνια

Σας έγραψα χθες για τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος αποφάσισε να πάρει το φτυάρι στα χέρια του και να καθαρίσει το γκαράζ του στο Ψυχικό από το χιόνι, μην μπορώντας άλλο να περιμένει τον δήμο. Μαθαίνω ότι το παραπολιτικό έχει και συνέχεια, διότι, την ώρα που φτυάριζε, συνάντησε και έναν ακόμα υπουργό: τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, ο οποίος είχε βγει από το σπίτι του, προκειμένου να... πάει στο περίπτερο να πάρει ορισμένα χρειώδη. 

Στην Πρόεδρο, όχι στη Σερβία

Σήμερα, υπό κανονικές συνθήκες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν στη Σερβία να βλέπει τον πρόεδρο Βούτσιτς μαζί με μια σειρά υπουργών, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η επίσκεψη, βεβαίως, λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε, γίνεται όμως προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί άμεσα, εντός Φεβρουαρίου. Μαθαίνω, πάντως, ότι το σχήμα θα είναι πιο «οικονομικό» και όχι με τόσους υπουργούς, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιο προγραμματισμό τόσο άμεσα. Πιθανώς, να πρόκειται για μια συνάντηση Μητσοτάκη-Βούτσιτς, αλλά μένει να φανεί τι θα γίνει ακριβώς. Πάντως, το πρόγραμμα δεν θα μείνει κενό, μιας και ο πρωθυπουργός θα πάει σήμερα για τη μηνιαία του συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό. 

Ο σεφ της Πυροσβεστικής

Αλλαγές αποφάσισε χθες το ΚΥΣΕΑ για την Πολεμική Αεροπορία και την Πυροσβεστική. Στη θέση του τελειωμένου από το καλοκαίρι τ. Αρχηγού στην Πυροσβεστική, Στέφανου Κολοκούρη, πάει ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός, αντιστράτηγος Αλέξης Ράπανος. Πάντως, η επιλογή του κ. Ράπανου δεν ενθουσίασε πολλούς, λέγοντας ότι είχε θέσεις γραφείου και μια μάχιμη θέση που είχε παλαιότερα ήταν πίσω από το ΟΑΚΑ. Εγώ τα απορρίπτω αυτά ως κακόβουλα και θέλω να δω τον άνθρωπο στο πεδίο, ενώ του εύχομαι να μην έχει την τύχη των προκατόχων του. Τώρα, βεβαίως, οι ίδιοι κακόβουλοι άρχισαν και μου έλεγαν ότι έχει το προσωνύμιο «σεφ» στην Πυροσβεστική. Τώρα, γιατί τον λένε «σεφ», να ρωτήσετε τους πυροσβέστες...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA