ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/01/2022 17:46

Πρόταση μομφής: Live streaming η τριήμερη μάχη στη Βουλή

Η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή - Ολοκληρώνεται την Κυριακή με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών - Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πρόταση μομφής: Live streaming η τριήμερη μάχη στη Βουλή
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και η τριήμερη συζήτηση που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής ξεκίνησε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί μεσάνυκτα της Κυριακής 30 Ιανουαρίου με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.

Διαβάστε ακόμη: Πρόταση μομφής: Τι είναι και τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα

Υπό τον όρο «πρόταση μομφής» ή «πρόταση δυσπιστίας» αναφέρεται η πρόταση που καταθέτει κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή των Ελλήνων, με σκοπό το Σώμα να άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση ή από μέλος της. Το καθεστώς που διέπει τη διαδικασία της πρότασης μομφής περιγράφεται πρωτίστως στο άρθρο 84 του Συντάγματος και με πιο αναλυτικό τρόπο στο άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής. Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης εν συνόλω ή κατά κάποιου μέλους, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΟΥΛΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ