Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Θάνος Πλεύρης επιτέθηκε σφόδρα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Υγείας κατακεραύνωσε τις επιλογές προσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του προέδρου της επιτροπής αξιολόγησης φαρμάκων, Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος πρωτοστατεί στα αντιεμβολιαστικά κινήματα.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης: «Θα σας πω και κάτι άλλο που δεν το ξέρετε. Στις Σέρρες γίνεται σήμερα σερραϊκό συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας και των πιστοποιητικών υγειονομικών φρονημάτων με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη τον Κούβελα. Τον κύριο Κούβελα τον ξέρω, έχω πάει κι έχω μιλήσει και στα μεταπτυχιακά τα οποία έχει για την ιατρική ευθύνη.

Ο κύριος Κούβελας ήταν η επιλογή της κυβέρνησής σας να είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων. Και πρόεδρος της ιατρικής λίστας του ΕΟΦ.

Και σήμερα μιλάει σε κεντρικό συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας. Αρα ο κύριος Κούβελας θα ήταν στις συγκεκριμένες θέσεις που σήμερα κρίνουν την πορεία του εμβολιασμού, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Πολάκης και ο κύριος Κούβελας θα έκαναν την δουλειά που κάνει ο κύριος Μάριος Θεμιστοκλέους» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

Σφοδρή σύγκρουση για τα ένσημα Τσίπρα - Μητσοτάκη και στη μέση Φουρθιώτης

Μετά την ομιλία του υπουργού Υγείας σημειώθηκε σφοδρή λεκτική σύγκρουση ανάμεσα στον ίδιο και τον  κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, με αιχμή τον Μένο Φουρθιώτη και τα ένσημα του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απαντώντας στην κριτική του κ. Σκουρλέτη για τη φερόμενη ανταλλαγή μηνυμάτων του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Φουρθιώτη, ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε δηκτικά: «επειδή σας αρέσουν τα sms κ. Σκουρλέτη να σας θυμίσω τα sms που έστελνε ο εργολάβος Καλογρίτσας σε υπουργό της δικής σας κυβέρνησης αποκαλώντας τον “καμάρι” και “λεβέντη μου”. Αυτά δεν σας ενοχλούν;».

«Δεν περίμενα να υπερασπιστείτε τον κ. Φουρθιώτη. Είστε αδικαιολόγητοι . Αδιόρθωτοι. Είστε ικανοί να μην στηρίζετε το σύστημα υγείας επειδή είναι δημόσιο», αντέτεινε σε υψηλούς τόνους ο Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας επιπλέον ότι ο Πρωθυπουργός δεν διαθέτει επαγγελτική εμπειρία.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ενδεικτικός του εκρηκτικού κλίματος:

  • Θ. Πλεύρης: «Σταματήστε τη λάσπη. Έχετε κάτι να μου πείτε για τον Φουρθιώτη;
  • Π. Σκουρλέτης:  Είστε υποστηρικτής του υπόδικου; Ντροπή.
  • Θ. Πλεύρης: Είπατε ψευδέστατα και συκοφαντικά - πράγμα που το συνηθίζετε – ότι μου παρέχει υπηρεσίες ο Φουρθιώτης. Αναφερθήκατε στον πρωθυπουργό ως ανεπάγγελτο. Εσείς. Που έχετε αρχηγό που δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο. Τι δουλειά έκανε ο Τσίπρας; Ζείτε όλοι από τον ήλιο του κ. Τσίπρα αλλά ο Τσίπρας δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο σε αντίθεση με τον σημερινό πρωθυπουργό.
  • Π. Σκουρλέτης: Εγώ στην ζωή μου έζησα με την δική μου δουλειά. Αφήστε τη λάσπη. Αν θέλετε να συγκινούμε τα ένσημά μας.
  • Θ. Πλεύρης: υπερασπίζομαι και την δική μου εργασία και του πρωθυπουργού. Εσείς υπερασπιστήκατε μόνο τη δική σας. Για σηκωθείτε να πείτε για την εργασία του κ. Τσίπρα που δεν έχει εργαστεί ποτέ.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA