Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση με την οποία η χώρα κάνει τη φυγή προς τα εμπρός με στόχο μια Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική και εντέλει πιο ισχυρή, στοχεύει να εκπέμψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σημερινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας την επιχείρηση εξωστρέφειας με την επιστροφή στις περιοδείες.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Μητσοτάκης «ντρίμπλαρε» την πόλωση Τσίπρα με βολές και στο ΚΙΝΑΛ

Έργα υποδομής τα οποία αναμορφώνουν την πόλη συνολικά, ενίσχυση της Δικαιοσύνης προκειμένου να καταστεί ταχύτερη για τους πολίτες και στήριξη της πραγματικής Οικονομίας, περιλαμβάνει η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη νύφη του Βορρά. Με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο πρωθυπουργός θα επιθεωρήσει την πρόοδο των εν εξελίξει εργασιών σε τρία σημαντικά έργα υποδομής.

Την επέκταση του προβλήτα 6 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που συνδέεται πλέον με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, αναβαθμίζοντας το λιμάνι σε καθοριστικό διαμετακομιστικό εμπορικό κόμβο για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ένα αναπτυξιακό έργο υποδομής με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Μέσω του έργου αποσυμφορείται από την κίνηση η δυτική είσοδος της Θεσσαλονίκης, αποφορτίζεται το τοπικό οδικό δίκτυο από την κίνηση βαρέων φορτηγών, εκτιμάται παράλληλα ότι θα αυξηθεί η αξία των ακινήτων στην περιοχή, θα τονωθεί η απασχόληση μέσω της αντικατάστασης δραστηριοτήτων με χαμηλές αποδόσεις από δραστηριότητες υψηλών αποδόσεων και θα υπάρξει προσέλκυση και ανάπτυξη κέντρων logistics.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιθεωρήσει την ενίσχυση της γέφυρας του Αλιάκμονα, καθώς και την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», με στόχο τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου 340 στρεμμάτων πρασίνου έως το τέλος του 2023, που αποτελεί ένα όραμα δεκαετιών και θα αναδειχτεί σε πραγματικό τοπόσημο της δυτικής Θεσσαλονίκης. 

Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση και στην ενίσχυση της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, παρουσία του αρμόδιου υπουργού, Κώστα Τσιάρα, αναμένεται να παρευρεθεί και να απευθύνει ομιλία στην τελετή ορκωμοσίας των σπουδαστών της 28ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών λειτουργών. Έμφαση αναμένεται να δοθεί στο νέο αναβαθμισμένο πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής με πρόσφατο νομοσχέδιο, που προβλέπει αξιολόγηση και επιμόρφωση στη βάση των νέων σύγχρονων δεδομένων, για μία νέα γενιά δικαστών με μεγαλύτερη εμπειρία πριν την ανάληψη καθηκόντων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο στήριξης της πραγματικής οικονομίας, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει από μία επιχείρηση κατασκευής ανακυκλώσιμων ειδών στη Νέα Μηχανιώνα, που απασχολεί 100 εργαζομένους και παρουσιάζει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν θα λείψει και η ζύμωση με τα τοπικά γαλάζια στελέχη. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα συνοδεύεται και από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη, αναμένεται να συναντηθεί με τους βουλευτές του νομού, αλλά και κομματικά στελέχη σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA