Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέος κύκλος έντασης σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, όπου συζητείται το χθεσινό επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη. Λαμβάνοντας το λόγο μετά τον Πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Κωνσταντίνο Τασούλα για συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης οποιουδήποτε έχει διαφορετική γνώμη, αφήνοντας υπαινιγμούς περί χουντικής συμπεριφοράς της ΝΔ κι επικαλούμενος μια παλαιά ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: «Μια οδός υπάρχει για τον λαό. Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες», που προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα της Ολομέλειας μετατρέποντάς τη σε άτυπο ρινγκ. Οι βουλευτές της ΝΔ ήταν έξαλλοι, ενώ εξοργισμένος εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής που ξεκαθάρισε πως «κόλαση τη Βουλή και τη χώρα δεν θα την κάνετε».

Ο Ραγκούσης κατήγγειλε το κλείσιμο μικροφώνου και την αφαίρεση του λόγου του Παύλο Πολάκη από τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου ως «αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και πραξικοπηματική ενέργεια» και εν συνεχεία είπε: «Είναι προφανές μετά από όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τη Βουλή υπάρχει μία συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης οποιουδήποτε έχει άλλη γνώμη,  οποιοδήποτε παλεύει για να μπορέσει αυτή η γνώμη του να περάσει στον ελληνικό λαό να την ακούσει να τη διαβάσει. Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν λαό ο οποίος τρομοκρατείται όταν έχει απέναντί του μία Δεξιά που τρομοκρατεί. “Μια οδός υπάρχει για τον λαό. Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες”. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να συνεχίστε ότι μπορείτε να μας τρομοκρατήσετε και να παραβιάζετε το Σύνταγμα είστε απολύτως γελασμένοι. Όσο χρησιμοποιείτε  τις χειρότερες πρακτικές του κράτους και της δεξιάς τόσο ο λαός δεν θα ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, τι σημαίνει Νοβάρτις και η προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου».

Ξεσηκωμός στην πτέρυγα της ΝΔ

Στην πτέρυγα της ΝΔ οι βουλευτές είχαν κυριολεκτικά ξεσηκωθεί κατηγορώντας τον κ. Ραγκούση για βαθιά προσβολή και απειλές. Ο Γιάννης Παππάς ακούστηκε να λέει: «Απειλείς τους συναδέλφους σου με τρομοκρατία; Ντροπή. Ντροπή». Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είπε: «Ντροπή σου. Ντροπή σου. Ευθεία απειλή κατά των συναδέλφων σου με τρομοκρατία»

Καυγάς στα ορεινά με αναφορές στον Ρουβίκωνα

Παράλληλα,  στα ορεινά έδρανα είχε στηθεί καυγάς ανάμεσα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Φίλιππο Φόρτωμα. Ο κ. Τζανακόπουλος βλέποντας τον κ. Φόρτωμα να αντιδρά τον αποκάλεσε τραμπούκο. «Έχεις τον Ρουβίκωνα και τον χαϊδεύεις και θα μιλήσεις στη Νέα Δημοκρατία για τρομοκρατία; Μπροστά σου είναι ο τραμπούκος ο Πολάκης».

Τασούλας: Κόλαση τη Βουλή και τη χώρα δεν θα την κάνετε – Το πολύ να βραχνιάσετε

Σε σκληρή γλώσσα, με αυστηρό ύφος και εμφανώς εξοργισμένος απάντησε άμεσα ο Πρόεδρος της Βουλής, διαμηνύοντας πως: «με το ζόρι να προκληθεί κόλαση δεν προκαλείται».

«Σήμερα η χώρα και το κοινοβούλιο διοικούνται δημοκρατικά, ελευθέρα, με σεβασμός το κράτος δικαίου και δεν θα μετατρέψουμε ούτε το κοινοβούλιο ούτε τη χώρα σε μία δήθεν τριτοκοσμική διάσταση ή προσομοίωσης με κάτι το οποίο δεν ισχύει εδώ και πολλές δεκαετίες, Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή ούτε η χώρα.  Τρομορκατία είναι  να βάζεις βόμβες σε σπίτια, να σπας με ρόπαλα περιουσίες. Η τρομοκρατία δεν τρομοκρατείται. Τιμωρείται και φυλακίζεται. Οι  πολιτικές φράσεις του παρελθόντος ανήκουν στο παρελθόν. Κι εγώ μπορώ να σας πω μια φράση του Μεγάλου Ναπολέοντα αυτό δεν θα με κάνει Ναπολέοντα».

Αποκρούοντας, δε, τα πυρά περί πραξικοπηματικής πράξης για την αφαίρεση του λόγου στον κ. Πολάκη πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνω. Υπάρχει η αφαίρεση του λόγου. ένα ζήτημα. υπάρχει η κατάληψη του βήματος της Βουλής και θέλω να  ακούσω τον κ. Πολάκη. Ποιος σας είπε ότι η κατάληψη του βήματος της Βουλής είναι μια πράξη, για να χρησιμοποιήσω και εγώ την οργίλη διατύπωσή σας, δεν συνιστά τρομοκρατία, παραβίαση του Συντάγματος, προσβολή της βαθιάς έννοιας του Κοινοβουλευτισμού; Φανταστείτε να λέγαμε τα ίδια και εμείς; Εκεί θα πάμε; Είναι πανεύκολο να αρχίσει αυτή η διαδικασία. Το μικρόφωνο χθες έκλεισε με απόφαση του προεδρείου. Η άμυνα σ’ αυτή την απόφαση δεν είναι η κατάληψη του βήματος. Προβλέπεται άμυνα δημοκρατική κι όχι άμυνα τρομοκρατική, για να μιμηθώ κι εγώ τις εκφράσεις σας. Το πολύ να βραχνιάσετε. Κόλαση τη Βουλή δεν θα την κάνετε!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA