Μενού
  • Α-
  • Α+

Την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, καταδίκασε απερίφραστα από τη Βουλή, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δηλώνοντας τη μηδενική ανοχή της πολιτείας σε πράξεις βίας και επισημαίνοντας πως ο αθλητισμός είναι ζωή κι όχι αρένα εγκληματιών. 

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία 19χρονου: Συγκλονίζουν τα μηνύματα - «Τους σιχάθηκα...» γράφει φίλος του ΠΑΟΚ

Ο κ. Αυγνενάκης επισήμανε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το «αποτρόπαιο περιστατικό» συνέβη  εξαιτίας, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, της ποδοσφαιρικής ομάδας που συμπαθούσε. «Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, η κοινωνία θρηνεί για το θύμα για τον Άλκη Καμπανό που δεν προκάλεσε κάποιον, δεν αναμείχθηκε σε οποιαδήποτε οπαδική διαφορά, δεν βρέθηκε καν εντός ή πέριξ ενός αθλητικού γεγονότος. Περπατούσε αμέριμνος με τους φίλους του», ανέφερε.

«Ως πολιτεία έχουμε κάνει σαφές και έχουμε νομοθετήσει επ αυτού, αυστηροποιώντας το θεσμικό πλαίσιο, ότι καμία πράξη βίας δεν είναι ανεκτή και φυσικά δεν μένει ατιμώρητη. Ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Ο αθλητισμός είναι ζωή και όχι αρένα εγκληματιών», υπογράμμισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2021 σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 2.530 αθλητικές εκδηλώσεις και σημειώθηκαν 118 περιστατικά οπαδικής βίας. Τα 72 περιστατικά έχουν να κάνουν με κάποιες από τις αθλητικές εκδηλώσεις, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 30. Τα υπόλοιπα 46 βασίζονται σε οπαδικά κίνητρα. 

«Ο αθλητισμός, το ξαναλέω είναι χαρά, είναι ζωή και απορρίπτει εκείνους που δεν έχουν τη θέση ανάμεσα τους», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA