Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα. Με μια καλή είδηση μέσα στη μαυρίλα, μετά την εξιχνίαση σε χρόνο-ρεκόρ από την ΕΛ.ΑΣ. της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Βεβαίως, αυτό δεν φέρνει πίσω το παιδί, αλλά είναι κρίσιμο για να αποδοθεί δικαιοσύνη. 

Το «καρφί» Σκέρτσου

Να ξεκινήσω, όμως, από τα πολιτικά και τον «έρωτα» που έχει πάθει το Μέγαρο Μαξίμου με το ΚΙΝΑΛ, με «προίκα» το πολιτικό κέντρο. Έχουν καταλάβει στο Μαξίμου ότι δεν έχει μεγάλη αξία να ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, βλέπουν όμως το ΚΙΝΑΛ να τσιμπάει κεντρογενείς ψηφοφόρους. Εξ ου και δεν μου πέρασε διόλου απαρατήρητο το «καρφί» του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου προς τον κ. Ανδρουλάκη. Ο προερχόμενος υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος έβαλε στην προμετωπίδα τη συγκυβέρνηση 2012-2014, κατά την οποία ο κ. Ανδρουλάκης εξελέγη γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο τότε τον κ. Βενιζέλο. «Προσωπικά ως πολίτης μιας χώρας που δοκιμάστηκε σκληρά από τον λαϊκισμό και την οικονομική καθήλωση, είμαι περήφανος για τη συγκυβέρνηση σωτηρίας του 2012-2014 και τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα. Ισχύει το ίδιο και για τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ;», διερωτήθηκε μέσω Facebook, πετώντας, παράλληλα το μπαλάκι στον κ. Ανδρουλάκη και για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος εσχάτως διαμαρτυρόταν γιατί δεν τον υπερασπίστηκε και αυτόν ο πρωθυπουργός ως διασυρθέντα στην ιστορία της Novartis. 

Το φλουρί του Συντονισμού

Μιας και έπιασα τον κ. Σκέρτσο, να σας πω ότι χθες έκοψαν πίτα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της κυβέρνησης. Όχι, δεν το κέρδισε και αυτό ο κ. Σκέρτσος, αλλά ο στενός του συνεργάτης και γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης. Γουρλής να είναι ο άνθρωπος τη φετινή χρονιά και άλλα κακά να μην μας βρουν. 

Η επιτυχία του Γενικού Επιθεωρητή

Η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της εξακρίβωσης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη είναι προφανής, μιας και η δουλειά έγινε μέσα σε 24 ώρες. Η επιτυχία, όμως, εκτός από συλλογική μπορεί να είναι και προσωπική. Το λέω γιατί ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, κ. Σκούμας είναι βασικός υποψήφιος για την Αρχηγία της ΕΛ.ΑΣ. στις κρίσεις που θα γίνουν ως τον Μάρτιο. Ο κ. Σκούμας ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ Γενικός Επιθεωρητής Ηπείρου και πήρε προαγωγή, ενώ εσχάτως είχε αποκτήσει ανταγωνισμό για την αρχηγία, όπως σας έχω γράψει, με τον κ. Δασκαλάκη. Τώρα, θα έλεγα, ότι ξαναπαίρνει ένα προβάδισμα, παρά τη σφήνα...

Το στοίχημα του Τάκη Vol. II

Σας έγραψα χθες ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε χρεωθεί με ένα σημαντικό στοίχημα στην εν λόγω υπόθεση. Χθες, λοιπόν, λίγο μετά τη 13:15, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για την ταυτοποίηση του δράστη που φέρεται ότι κρατούσε το φονικό αντικείμενο το βράδυ της Δευτέρας. Και, βεβαίως, έλαβε τα εύσημα, καθώς την Τρίτη, ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης του είχε τηλεφωνήσει ζητώντας την εξακρίβωση της υπόθεσης κατ' απόλυτη προτεραιότητα. Άρα, θα έλεγα ότι ο στόχος επετεύχθη. 

Δείπνο με τους Γερμανούς

Μιας και πήγα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να σας πω ότι θα δώσει το παρών στο ετήσιο γεύμα που κάνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την ερχόμενη Τετάρτη, στις 9 του μήνα, στο Intercontinental. Στην εκδήλωση, χαιρετισμό, μέσω video, θα απευθύνει ο Επικεφαλής της Καγκελαρίας και στενός συνεργάτης του Όλαφ Σόλτς, Βόλφγκανγκ Σμιτ.  Κατά τη διάρκεια του δείπνου και στο πλαίσιο προγραμματισμένου πάνελ, ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας Φόλκερ Τράιερ και τον Πρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας (Cefic) και πρόεδρο του Δ.Σ. της BASF SE, Μάρτιν Μπρουντερμίλερ. Να παρατηρήσω στο σημείο αυτό ότι το Επιμελητήριο γνωρίζει πιένες με αυτή την κυβέρνηση. 

Νέο deal στα media

Μην βιάζεστε, δεν μιλάω για σύμπραξη καναλιών. Άλλωστε, πόσα κανάλια να συνενωθούν πλέον; Μαθαίνω, όμως, ότι σε τεχνικό επίπεδο το επίπεδο των τηλεοπτικών παραγωγών είναι στα σκαριά η συνεργασία ισχυρού παίκτη της τηλεοπτικής αγοράς και του ισχυρού νέου παίκτη του μιντιακού σκηνικού που έχει αποφασίσει να ταράξει τα νερά. Μην με πιέζετε, δεν μπορώ να πω και περισσότερα, γιατί η τεχνική σύμπραξη είναι ακόμα σε άγουρο στάδιο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA