Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα που δήλωσε την πρόθεσή του τη δεύτερη φορά να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ όλους τους αρμούς της εξουσίας, έρχεται η Τασία Χριστοδολοπούλου λέγοντας «να μπούμε μέσα στους θεσμούς, και ειδικά στη Δικαιοσύνη, με δικούς μας ανθρώπους». Η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, μίλησε για «δικούς μας» ανθρώπους, ειδικά στη Δικαιοσύνη και τη δημόσια διοίκηση. Απόσπασμα απ’ όσα είπε η Τασία Χριστουδουλοπούλου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ «έπαιξε» στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο στα Παραπολιτικά.

Διαβάστε ακόμηΘεόδωρος Σκυλακάκης: «Προφανώς και λαϊκές οικογένειες έχουν αυτοκίνητο» απαντά ο Χρήστος Σταϊκούρας

«Πρέπει να προετοιμαστούμε γιατί όταν γίναμε κυβέρνηση οι δικαστές ήταν όλοι είτε ΠΑΣΟΚ, είχαν υπηρετήσει κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είτε της Νέας Δημοκρατίας», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου στην εκδήλωση όπου παραβρέθηκε μαζί με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.  

Αναφερόμενη στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ενώ κανονικά, θα έπρεπε το γεγονός ότι εμείς δεν είχαμε “ιστορία” στον χώρο της Δικαιοσύνης, οι επιλογές μας να ήταν δεκτές με κάποιο ενθουσιασμό ή κάποια επιφυλακτικότητα, ενώ αυτοί (σ.σ. οι δικαστές) στην πλειοψηφία τους προσπαθούσαν να μας επιτεθούν σε όποια πρωτοβουλία αναλαμβάναμε. Το κύριο ήταν οι Ποινικοί Κώδικες». Ήταν λάθος που μπήκαμε στη λογική να κάνουμε γενικούς γραμματείς και διευθυντές με κριτήρια τα προσόντα τους», λέει επίσης η Τασία Χριστοδουλοπούλου, υποστηρίζοντας τη θέση πως οι θεσμοί του κράτους έπρεπε να στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα που είναι πιστά στο κόμμα.

«Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γίνονται γραμματείς και διευθυντές αυτοί που θα είχαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πολύ περισσότερο εμείς που είχαμε ένα κράτος εχθρικό απέναντί μας, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επιτόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η ΝΔ μιλούσε για “πρασινοφρουρούς”. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό είναι νομίζω το μάθημα, ότι πήραμε ένα κράτος που ήταν ξεχαρβαλωμένο και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια πολιτική που θα μπορεί να δείξει σεβασμό ο κόσμος στη Δικαιοσύνη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA