Μενού
  • Α-
  • Α+

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του ότι «οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο» θέλησε να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, μετά την εν λόγω δήλωσή του που προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά και το «άδειασμα» από τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι «στην Ελλάδα το 30% δεν έχει αυτοκίνητο και από αυτό το 30%, το 70% ζει με κάτω από τον κατώτατο μισθό». Και εξήγησε πως, αν λαμβάνονταν μέτρα για τα καύσιμα, αυτά τα 2,5 εκατομμύρια πληθυσμού, δεν θα έπαιρναν τίποτα.

Στον αντίποδα, ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε πως «τα νοικοκυριά με τρία αυτοκίνητα και πάνω, είναι 500.000 αυτοκίνητα, αν μειώσουμε τα καύσιμα, θα δώσουμε 40-50 εκατομμύρια σε αυτούς και τίποτα στα 2 εκατομμύρια», για να διερωτηθεί στη συνέχεια εάν αυτό «είναι κοινωνική πολιτική».

«Σε μία στιγμή ανάγκης, όπως τώρα, μας έρχεται από το εξωτερικό μία τεράστια επιβάρυνση και πρέπει να ομαλοποιήσουμε», εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης. «Αν έχουμε επιπλέον χρήματα, πρέπει να πάμε πρώτα στο ηλεκτρικό και τα τρόφιμα, αυτά καταναλώνει πρώτα ο φτωχότερος», τόνισε και εκτίμησε πως «αναπαράχθηκαν με τελείως διαφορετικό τρόπο αυτά που είπα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA