Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευρύτατη κυβερνητική σύσκεψη για τα μέτρα ενίσχυσης και την περαιτέρω στήριξη των σεισμόπληκτων της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι, πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου Κρήτης, με τη συμμετοχή των υπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου, Νίκης Κεραμέως και Λευτέρη Αυγενάκη.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα μεταβεί στο Αρκαλοχώρι, όπου θα παραδοθούν στους σεισμόπληκτους 5 ακόμα οικίσκοι, προσφορά των ομάδων της Super League 2, παρουσία του προέδρου της SL2, Λεωνίδα Λεουτσάκου και των εκπροσώπων των ΠΑΕ της Κρήτης που αγωνίζονται στην SL2 (Αντώνης Ροκάκης - Χανιά, Μιχάλης Νικολιδάκης - Επισκοπή, Γιώργος Τουτζάρης - Εργοτέλης, Στέλιος Παπαδημητρίου - Ηρόδοτος, Θανάσης Χινόπουλος - Ιεράπετρα).

Επιπλέον, θα επισκεφτούν σχολεία της περιοχής και θα διεξαχθούν συναντήσεις εργασίας στο δημαρχείο Μινώα Πεδιάδας για το νέο χωροταξικό σχέδιο Αρκαλοχωρίου, αλλά και για την παρουσίαση σχήματος στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου. Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα μεταβεί επίσης στα Πεζά για σύσκεψη στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων, Μανόλη Κοκοσάλη και τοπικούς φορείς και θα επισκεφθεί τον οικισμό Οικίσκων και σχολεία του δήμου.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελείται από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τους Γενικούς Γραμματείς Εσωτερικών, Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου, Οικονομικής Πολιτικής, Εργασίας και Κοινωνικών Σχέσεων, Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, οι δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Μινώα-Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης, Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης και Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος. Παρόντες είναι παράλληλα ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ και ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA