ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/02/2022 20:49

Νίκος Φίλης: Η Νίκη Κεραμέως έβαλε στα σχολεία την Ελληνική Αγωγή του Αδωνι Γεωργιάδη

Δριμεία επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως εξαπολύει ο Νίκος Φίλης. Όπως καταγγέλλει, έκανε «έξωση» στην Κοινωνιολογία από τα σχολεία και έβαλε την Ελληνική Αγωγή του Αδωνι Γεωργιάδη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νίκος Φίλης: Η Νίκη Κεραμέως έβαλε στα σχολεία την Ελληνική Αγωγή του Αδωνι Γεωργιάδη
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Δριμεία επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως εξαπολύει ο Νίκος Φίλης. Όπως καταγγέλλει, έκανε «έξωση» στην Κοινωνιολογία από τα σχολεία και έβαλε την Ελληνική Αγωγή του Αδωνι Γεωργιάδη. Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εικόνα παρακμής» και τονίζει πως «το θέμα είναι να φύγει όλη η κυβέρνηση».

O Νίκος Φίλης αναφέρει πως η Νίκη Κεραμέως «έχει ανοίξει τις πόρτες των σχολείων σε ένα ορυμαγδό, μια οχλαγωγία αντιεπιστημονικών, αντιπαιδαγωγικών και οπισθοδρομικών απόψεων, από πλήθος εταιρειών που κινούνται από την ακροδεξιά αρχαιολαγνεία ως την ανοιχτή προπαγάνδα κατά των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και των μαθητών».

Στη συνέχεια υποστηρίζει πως μπήκε στα ελληνικά σχολεία η Ελληνική Αγωγή του Αδωνι Γεωργιάδη και «για αυτή την εικόνα παρακμής, πολιτική ηγεσία υπουργείου να στέλνει στα σχολεία την ιδιωτική επιχείρηση άλλου υπουργού, μόνο ντροπή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Φίλη:

«Η υπουργός της κυβέρνησης που έκανε έξωση στην καλλιτεχνική παιδεία και στις κοινωνικές επιστήμες στο Λύκειο… Η υπουργός που πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το νέο πρόγραμμα Ιστορίας, δουλειά πρωτοπόρα και επίπονη μιας έξοχης επιστημονικής ομάδας… Που κατήργησε το μάθημα “Σύγχρονος Κόσμος, Πολίτης και Δημοκρατία”, έχοντας σε όλα πειθήνιο όργανο και βραχίονα τη διοίκηση που διόρισε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής… Αυτή η ίδια υπουργός, έχει ανοίξει τις πόρτες των σχολείων σε ένα ορυμαγδό, μια οχλαγωγία αντιεπιστημονικών, αντιπαιδαγωγικών και οπισθοδρομικών απόψεων, από πλήθος εταιρειών που κινούνται από την ακροδεξιά αρχαιολαγνεία ως την ανοιχτή προπαγάνδα κατά των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και των μαθητών. Με το αζημίωτο βέβαια, αφού με την έμμεση πλάτη του υπουργείου οι εταιρείες διαφημίζουν και το προϊόν τους, με διόλου ευκαταφρόνητες τιμές. Αν και με… πολύ καλές εκπτώσεις, όπως διαβάζω, αφού σε μια περίπτωση η τιμή από 2.500 € κατεβαίνει στα 1.200!

Αλλά η έσχατη των περιπτώσεων που αποκαλύπτονται πλέον με ρυθμό χιονοστιβάδας, είναι η έγκριση των προγραμμάτων της Ελληνικής Αγωγής, του καθηγητή Άδωνι Γεωργιάδη, που τυχαίνει υπουργός της κυβέρνησης. Mε έγκριση της πρώην Γ.Γ. του υπουργείου, η οποία όπως διαβάζω επικαλείται «εντολή υφυπουργού». Λίγο… δύσκολα θα βρουν συνεπώς κάποιον απλό υπάλληλο του ΙΕΠ να επιπλήξουν για το συγκεκριμένο κατόρθωμα.

Για αυτή την εικόνα παρακμής, πολιτική ηγεσία υπουργείου να στέλνει στα σχολεία την ιδιωτική επιχείρηση άλλου υπουργού, μόνο ντροπή. Που δεν απαλύνεται με καμιά προεκλογική αντικατάσταση της υπουργού, για να «εξευμενιστούν» οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι νέοι για την καταστροφική θητεία της. Το θέμα είναι να φύγει ΟΛΗ η κυβέρνηση. Πρώτο μέλημα μιας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αποκατάσταση του κύρους και της επιστημονικότητας του ΙΕΠ, που το 2015-2019, σε δύσκολες συνθήκες, είχε κατορθώσει να προσφέρει σπουδαίο έργο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΧΟΛΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ