ΠΟΛΙΤΙΚΗ
06/02/2022 21:24

Μαριανίνα Κριεζή - Λίνα Μενδώνη: Ο ποιητικός λόγος της ξεχείλιζε από ευαισθησία

«Μέσα από την απλότητα των στίχων της, ο ποιητικός λόγος της ξεχείλιζε από ευαισθησία, προσωπικά βιώματα, ευρηματικότητα, χιούμορ», αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την Μαριανίνα Κριεζή που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 75 ετών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μαριανίνα Κριεζή - Λίνα Μενδώνη: Ο ποιητικός λόγος της ξεχείλιζε από ευαισθησία
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Μέσα από την απλότητα των στίχων της, ο ποιητικός λόγος της ξεχείλιζε από ευαισθησία, προσωπικά βιώματα, ευρηματικότητα, χιούμορ», αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την Μαριανίνα Κριεζή που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 75 ετών.

Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη: «Μέσα από την απλότητα των στίχων της, ο ποιητικός λόγος της Μαριανίνας Κριεζή ξεχείλιζε από ευαισθησία, προσωπικά βιώματα, ευρηματικότητα, χιούμορ. Στοιχεία που χαρακτήριζαν, επίσης, τα θεατρικά της κείμενα, τα βιβλία της, τη ραδιοφωνική της παρουσία. Η ανεπιτήδευτη γραφή της ταυτίστηκε με τη σπουδαία «Λιλιπούπολη» του Γ’ Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι, για να συνδεθεί στη συνέχεια, με την πρωτοποριακή, την ποπ, την έντεχνη, τη λαϊκή μουσική. Αναμφίβολα, το ελληνικό τραγούδι οφείλει σε εκείνη και στην αμεσότητα των στίχων της, ένα σημαντικό μέρος της ανανέωσής του τις τελευταίες δεκαετίες. Η ειλικρίνεια του συναισθήματός της θα μας λείψει, αλλά τα τραγούδια της θα συνεχίσουν να μας συγκινούν. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και στους πολλούς φίλους της».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την εξής δήλωση: «Στιχουργός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ραδιοφωνική παραγωγός με τόσο διακριτό ύφος και χρώμα, έβαψε ανεξίτηλα τις αναμνήσεις μας συνδημιουργώντας το μαγικό σύμπαν της «Λιλιπούπολης», όπως ανεξίτηλα θα μείνουν και τα τραγούδια της για τις επόμενες γενιές. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΚΡΙΕΖΗ ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ