Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τον Χρήστο Σαρτζετάκη. Με την ελληνική σημαία καλύφθηκε το φέρετρο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι από τον χώρο της πολιτικής που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Διαβάστε ακόμη: Ακης Τσοχατζόπουλος: Το θρίλερ με τις διαθήκες και οι θυρίδες στην τράπεζα της Ελβετίας

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και δίπλα του ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μαζί με τους Προκόπη Παυλόπουλο και Κώστα Μπακογιάννη ήταν μόνο μερικοί από όσους πήγαν στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Σαρτζετάκη

Η κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη τελέστηκε με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους «ως ελάχιστος φόρος τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος». 

Σακελλαροπούλου για Χρήστο Σαρτζετάκη: Αποχαιρετάμε έναν αφοσιωμένο υπηρέτη της πατρίδας μας

«Διαχρονικό υπόδειγμα και σύμβολο δικαστικού λειτουργού. Τη δεκαετία του '60 η υπόθεση Λαμπράκη τον ανέδειξε σε προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας. Ηρωική φιγούρα του νεαρού ανακριτή πήρε τη θέση που της αξίζει στην πολιτική μας Ιστορία και στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο. Άκαμπτη αντίσταση σε κάθε πίεση. Τίμησε το λειτούργημά του και την ίδια τη Δημοκρατία. Την αρετή του αυτή την πλήρωσε με βαρύ τίμημα στα χρόνια της Δημοκρατίας. 

Η μεταπολίτευση τίμησε τον Χρήστο Σαρτζετάκη με το ανώτατο αξίωμα. Λειτούργησε συναινετικά και θεσμικά. Σεβάστηκε την αποστολή και τα θεσμικά όρια της θέσης του. Αποχαιρετάμε με συγκίνηση έναν άξιο λειτουργών της δικαιοσύνης και αφοσιωμένο υπηρέτη της πατρίδας μας. Καλό του ταξίδι», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA