Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρελθόν αποτελεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Σπήλιος Λιβανός μετά από επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην αναφορά του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, με τον κ. Λιβανό να παραδέχεται ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. 

Μάλιστα, ο Σπήλιος Λιβανός έθεσε την παραίτησή του και με γραπτή επιστολή, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχρισε ως νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Γιώργο Γεωργαντά. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως παρελθόν από τη ΝΔ αποτελεί ο Πέτρος Δούκας, καθώς διαγράφηκε από μέλος του κυβερνώντος κόμματος.

Αναλυτικά, στην επιστολή του, ο κ. Λιβανός αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική και ο αξιακός μου κώδικας απέχουν πολύ από το περιεχόμενο διαλόγου με τον Δήμαρχο Σπάρτης, το οποίο κατεγράφη εν αγνοία μου και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα. 

Παρά την εμφανώς ειρωνική μου διάθεση απέναντι στην απαράδεκτη και κυνική τοποθέτησή του, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω παρερμηνεία η οποία θα μπορούσε να πλήξει τις αρχές της μεγάλης και φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θέση την οποία επί 13 μήνες υπηρέτησα άοκνα, με απόλυτο γνώμονα τη στήριξη και τον εκσυχρονισμό της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης και ιδιαίτερα την τοποθέτηση του Έλληνα αγρότη στη θέση που του αξίζει. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί από την κυβέρνησή μας με επιτυχία, προς όφελος της πατρίδας μας. 

Με εκτίμηση,

Σπήλιος Λιβανός»

Το παρασκήνιο της παραίτησης Λιβανού

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «μόλις έγιναν γνωστά τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα και τον κ. Λιβανό, ο πρωθυπουργός πήρε αμέσως τηλέφωνο τον κ. Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις. Έκανε λόγο για απαράδεκτη αντίδραση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι μη ανεκτές. Ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός του φίλος, αλλά αυτά είναι εκτός του αξιακού κώδικα του πρωθυπουργού. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν υπάρχει περιθώριο παραμονής του κ. Λιβανού στο κυβερνητικό σχήμα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις Δούκα ενώπιον του Σπήλιου Λιβανού που οδήγησαν στην αποπομπή του

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου σε μια σύσκεψη στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του πρώην πλέον υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, ακούστηκαν πράγματα δια στόματος του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν.

Σε ένα βίντεο - που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, να καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, στην οποία ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. «Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…», είχε αναφέρει ο κ. Δούκας.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούγεται να λέει κάποιος.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι», σημείωσε ο δήμαρχος Σπάρτης.

Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, για να πει: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην Ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία». Στη συνέχεια ακολουθούν γέλια. Γέλια για τα μέτρα που είχε λάβει η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν ο νομός Ηλείας είχε θρηνήσει 49 νεκρούς και είχε καταστραφεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA