Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπέρ της αποδοχής και του σεβασμού της πράξης αρχειοθέτησης της υπόθεσης του Άδωνι Γεωργιάδη για τη Novartis, τάχθηκε δημόσια από τη Βουλή ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, πηγαίνοντας κόντρα στην επίσημη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη και του Θεόφιλου Ξανθόπουλου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την αρχειοθέτηση του κ. Γεωργιάδη.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση όταν - εν μέσω καταγγελιών περί «σκευωρίας» - ο ίδιος σημείωσε πως η Εξεταστική Επιτροπή που συγκρότησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία δεν εντόπισε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. «Είμαστε αναγκασμένοι να το αποδεχθούμε το πόρισμα αρχειοθέτησης, γιατί δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Κι εμείς (σ.σ. στον ΣΥΡΙΖΑ) στο πόρισμα που είχαμε στην εξεταστική για την υγεία δεν βρήκαμε στοιχεία για 10 άτομα. Μόνο για 3 είπαμε ότι πρέπει να ψάξουμε. Για τους δύο είδαμε ότι αρχειοθετήθηκε. Εύχομαι και στον Ανδρέα τον Λοβέρδο να αθωωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος σημειώνεται πως νωρίτερα το πρωί είχε ανακοινώσει στη Βουλή πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ονομαστική αναφορά στους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο, Πικραμμένο, Στουρνάρα, Λυκουρέντζο, Σαλμά και Κουτρουμάνη, επισημαίνοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική δεν βρήκε τίποτα για όλους αυτούς. «Θελήσαμε τη διερεύνηση ευθυνών από τη δικαιοσύνη και η εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς έκανε άριστη δουλειά. Συμφώνησε στο τέλος η εισαγγελία ότι για τις τρεις περιπτώσεις έπρεπε να διερευνηθούν», ανέφερε και κατέληξε: «Όφειλα μια καθαρή απάντηση εκ μέρους όλης της ομάδας των βουλευτών που συμμετείχαμε στην εξεταστική και του αείμνηστου Προέδρου της Αντώνη Μπαλωμενάκη». Ο ίδιος πάντως έκανε μνεία στο παγκόσμιο σκάνδαλο της Novartis και προέτρεψε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποζημίωση της χώρας μας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA