Μενού
  • Α-
  • Α+

Προσπάθεια εργαλειοποίησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με μοναδικό στόχο τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, τοποθετούμενος στη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα κονδύλια της καμπάνιας έναντι του κορονοϊού και τις δημοσκοπήσεις.

«Είναι κρίμα που μια ιστορική Εξεταστική Επιτροπή -καθώς είναι η πρώτη που συστήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, μια δυνατότητα που δόθηκε με τη συνταγματική αναθεώρηση μετά από πρόταση της ΝΔ- ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να την εργαλειοποιήσει και αντί για την ανάδειξη της ωριμότητας του κοινοβουλευτισμού και των θεσμών στη χώρα μας, εξελίσσεται σε κατάχρηση των δυνατοτήτων που παρέχει η Πολιτεία και ευτελισμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις», επισήμανε ο Κώστας Τσιάρας.

Νόμιμες και διαφανείς όλες οι διαδικασίες

Σύμφωνα με τον ίδιο από τα πορίσματα της Επιτροπής, η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης «κατάπεσε» και αποδείχτηκε περίτρανα ότι «οι διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση αποδείχθηκαν πως ήταν και νόμιμες και διαφανείς». Σχολιάζοντας τις αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην παραίτηση του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε πως: «εάν θέλουμε να εκπέμψουμε ένα σοβαρό μήνυμα στους πολίτες, θα πρέπει να γυρίζουμε και στο παρελθόν και να βλέπουμε τα έργα και τις ημέρες των δικών μας περιόδων διακυβέρνησης ώστε να μιλάμε πειστικά».

Υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέκρουσε τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα για την κυβερνητική πολιτική αντιμετώπισης της ακρίβειας και της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι: «η κυβέρνηση αυτή στέκεται δίπλα στον πολίτη». Χαρακτήρισε μάλιστα υποκριτική την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την για αποσπασματική αξιοποίηση των στοιχείων που δεν περιγράφουν συνολικά την πραγματικότητα, αλλά «με έναν συγκεκριμένο και ηθελημένο τρόπο θέλει να κοροϊδέψει τους Έλληνες πολίτες». Ο Κώστας Τσιάρας μάλιστα αντιστρέφοντας τα πυρά περί «υπουργών που ζουν σε γυάλα», αναρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και τι ζούμε το τελευταίο διάστημα ή έχει εμμονή με το παρελθόν.

«Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν ότι η χώρα προχωρά, η οικονομία αναπτύσσεται, το κύρος της που έχει ανακτηθεί και μια άλλη εποχή ήρθε με πολλές και μεγάλες προοπτικές», σε αντίθεση με όσα υπήρχαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ρώτησε: «Εσείς δεν ήσαστε που φορολογήσατε τους αγρότες από το ένα ευρώ; Που αυξήσατε τις εργατικές εισφορές; Που αυξήσατε 100% την προκαταβολή έναντι του επόμενου έτους στους φορολογικά υπόχρεους; Που την εισφορά αλληλεγγύης από 2,2% την φτάσατε στο 10% και που αυξήσατε κατά 20% το Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης; Που πήγατε 24% τον ΦΠΑ παντού;», σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσιάρας παρέθεσε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να αντισταθμίσει τις αυξήσεις στην ενέργεια, επισημαίνοντας ότι τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. καταγράφουν αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων. «Μια πραγματικότητα που την ξέρουν οι πολίτες και γι' αυτό κατανοούν ποιος πρέπει να είναι «στο τιμόνι της χώρας», τόνισε.

Οι αρμοί της εξουσίας & οι Συριζοφρουροί

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη και στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε αιχμηρά, επικρίνοντας εμμέσως τις πρόσφατες δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Παύλου Πολάκη.

«Η ιστορία γράφει ποια κυβέρνηση ήταν αυτή που θεσμοθέτησε την παθητική δωροδοκία». Επισήμανε πως «καθημερινά έρχονται στο φως πως κάποιοι την προηγούμενη περίοδο προσπαθούσαν να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας. Τώρα είναι η πρώτη φορά που έχουμε θετικές εκθέσεις από την Ε.Ε για το κράτος δικαίου. Φαντάζομαι ότι δεν θέλετε Συριζοφρουρούς, όμως δεν άκουσα κανέναν σας να το αποκηρύσσει. Φαντάζομαι ότι δεν θέλετε άλλους δικαστές και άλλη Σχολή Δικαστών, αλλά όμως και πάλι δεν άκουσα κανέναν σας, επίσημα, να παίρνει μια διαφορετική θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA