Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι καλή σας ημέρα. Πολεμικό το σκηνικό παντού, απ' όπου και αν το πιάσεις, εντός και εκτός συνόρων. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. 

Πόλεμος στα Επιμελητήρια

Ως μια ακόμα πράξη του ακήρυχτου επισήμως, αλλά υπαρκτού πολέμου ΝΔ - ΚΙΝΑΛ εξέλαβα την αποχώρηση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, από την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, έξι μήνες μετά την αναγκαστική αλλαγή λόγω του θανάτου του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος, δείχνει προς τη μεριά του προέδρου του ΕΒΕΑ, Γιάννη Μπρατάκου, ο οποίος παράλληλα είναι και γενικός διευθυντής της ΝΔ, λέγοντας ότι αυτός μεθόδευσε την καρατόμησή του, ερχόμενος σε επαφή με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΚΕΕΕ, τα οποία κινήθηκαν εναντίον του. Τον κ. Χατζηθεοδοσίου στηρίζουν ευθέως στελέχη του ΚΙΝΑΛ ενώ ο κ. Μπρατάκος απάντησε χθες το μεσημέρι, λέγοντας πως είδε προέδρους Επιμελητηρίων και μέλη της Διοικούσας προχθές το απόγευμα, καθώς το ΕΒΕΑ είχε κόσμο λόγω των ΕΒΕΑ Talks που διοργανώνει. Προσθέτει, δε, σε συνομιλητές του ότι αυτός είχε στηρίξει τον κ. Χατζηθεοδοσίου προ μηνών

Παράπονα

Έψαξα το θέμα, βεβαίως, και βρήκα αρκετά στελέχη των Επιμελητηρίων που δεν ήταν ευχαριστημένα με τους χειρισμούς του κ. Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος πάντως είναι ένας ήπιος άνθρωπος. Άκουσα παράπονα για τη σύγκληση των οργάνων και για το πόσο εισακούονταν και άλλες απόψεις. Στην κίνηση εις βάρος του κ. Χατζηθεοδοσίου, δε, μετείχε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μασούτης, ένας σοβαρός επιχειρηματίας, ο οποίος και αναλαμβάνει πρόεδρος της ΚΕΕΕ μετά την πρόταση μομφής. Η πλευρά Χατζηθεοδοσίου, πάντως, βλέπει γαλάζιο «δάκτυλο», με βάση τους προέδρους που κινήθηκαν εναντίον του, όπως για παράδειγμα ο άκρως γαλάζιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιώς, Γιάννης Βουτσινάς. Οι «γαλάζιοι», από την άλλη, θυμούνται έργα και ημέρες του κ. Χατζηθεοδοσίου σε χοροεσπερίδες, μαζί με κορυφαίους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ουφ, κουράστηκα!

Ανησυχία στη Βόρεια Ελλάδα

Σοβαρός και θεσμικός συνομιλητής μου, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στα της Βόρειας Ελλάδας, λόγω εντοπιότητας και ιδιότητας, μου επεσήμανε σε χθεσινή μας συζήτηση ότι το πράγμα εκεί πάνω θυμίζει καζάνι που βράζει. Κάτι τα οπαδικά, κάτι η μόνιμη αίσθηση των Θεσσαλονικέων ότι το κεντρικό κράτος τους αντιμετωπίζει με τοπικιστικά κριτήρια και τους θεωρεί... λιγότερο Έλληνες πολίτες, κάτι η αίσθηση ότι στοχοποιούνται ως «Βόρειοι», δεν θέλει και πολύ το πράγμα. Και για να μου το λέει ο συνομιλητής μου που είναι και θεσμικός, όπως είπα, φανταστείτε τι γίνεται από κάτω του. Μαθαίνω, πάντως, ότι και ο πρωθυπουργός έχει ενημέρωση από ανθρώπους του που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία. 

Το φέσι του παλιού νομάρχη

Από την τιμημένη Καρδίτσα έρχεται η επόμενη είδηση και πώς θα μπορούσε να μην είναι μαγική από έναν τέτοιο μαγικό νομό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλείται τώρα να καταβάλει... ούτε 250.000 ευρώ, μόλις 230.000, επειδή ορισμένες αποφάσεις του πρώην νομάρχη Καρδίτσας, Φώτη Αλεξάκου, κρίθηκαν μη σύννομες. Περί τούτου υπάρχει δικαστική απόφαση που αφορά διαγωνισμό του 2009, ο οποίος κατακυρώθηκε σε τοπικό εργολάβο. Όμως, ακολουθούν τρεις μη σύννομες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Νομαρχίας Καρδίτσας που φρέναραν την κατακύρωση του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να προσφύγει στα δικαστήρια με αγωγή. Του επιδικάστηκε ένα ποσό περί τα 140.000 ευρώ, τα οποία ουδέποτε πληρώθηκαν, τοκίστηκαν και τώρα το ποσό φτάνει τα 230.000 ευρώ. Ποσό που βαρύνει τώρα τη διοίκηση Αγοραστού. Μαγεία; Και το αστείο είναι ότι ο κ. Αλεξάκος τώρα είναι εκ των όσων ασκούν δριμεία κριτική για την προετοιμασία της περιφέρειας στην κακοκαιρία Ιανός

Ανοιξιάτικο Νταβός

Ανοίγω τα πανιά μου και φεύγω από τη μίζερη ελληνική πραγματικότητα, για να σας ενημερώσω ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να κάνει ένα σερί ταξιδιών το επόμενο διάστημα. Στο τέλος του Μαΐου, μάλιστα, θα δώσει το «παρών» και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, το οποίο θα λάβει χώρα με φυσική παρουσία στο τέλος του Μαΐου φέτος, μιας και δεν έγινε λόγω της μετάλλαξης Όμικρον τον Ιανουάριο. Ωραίο το Νταβός και χωρίς χιόνι, πάντως, ιδανικό για εκδρομή. Και άμα δεν σ' αρέσει και το μέρος, πας και γύρω-γύρω. 

Κορυφαίος

Κλείνω σήμερα με κάτι που είναι γνωστό, αλλά κορυφαίο: Ο Γιώργος ο Βαρεμένος, ο οποίος βγήκε από τα επίσημα του Καραϊσκάκης σε εκπομπή στο Kontra Channel και πάγωσε όταν η ομάδα του έφαγε γκολ από τον Ολυμπιακό στο τέλος των καθυστερήσεων, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση. Πολιτικό που συνδύασε το γήπεδο με την τηλεόραση δεν θυμάμαι ξανά ομολογώ. Άντε, μου έρχεται ο Θεόδωρος ο Καράογλου, ο οποίος σε ένα ματς του Ηρακλή είχε μπουκάρει και την είχε πέσει στον διαιτητή. Ο Γιώργος, όμως, είναι κορυφαίος και ως φίλαθλος του υποκλίνομαι. 

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλες και φίλοι. Και τα λέμε!

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA