Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμα ενίσχυσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Απέφυγε, μεν, για λόγους ασφαλείας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες δημοσίως, αλλά εμμέσως έστειλε μήνυμα και προς την Τουρκία. Απαντώντας σε αναφορές περί ανεξέλεγκτων υπερπτήσεων από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ο κ. Παναγιωτόπουλος, διαβεβαίωσε ότι η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν παρακολουθούν «αμέριμνοι» τη νέα απειλή των UAV από τη γείτονα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το ΥΠΕΘΑ αξιολογεί ήδη σχετικά συστήματα.

Διαβάστε ακόμη: Βία στα γήπεδα: Αυτές είναι οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση

«Η αίσθηση ότι είμαστε αμέριμνοι απέναντι στην απειλή των UAV είναι λάθος. Γίνονται πολλές κινήσεις σε πολλά επίπεδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε ότι όλες οι εταιρίες που έχουν τέτοιες προτάσεις έχουν πρόσβαση στο υπουργείο, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν. «Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Δεν οφείλουμε να δίνουμε αναφορά κάθε ώρα και στιγμή για το τι κινήσεις κάνουμε και πως προχωράμε. Αλλά η αίσθηση ότι είμαστε αμέριμνοι απέναντι στην απειλή των UAV είναι λάθος. Γίνονται πολλές κινήσεις σε πολλά επίπεδα. Όποιος θέλει να δείξει κάτι μπορεί να το κάνει ενώπιον των αρμόδιων επιτελείων. Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει αποδείξει ότι ακούει τα επιτελεία και καλύπτει τις ανάγκες τους σε πολύ μεγάλο βαθμό»,  ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Συνέστησε, δε, στους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μη χρησιμοποιούν τον όρο drones για τα μη επανδρωμένα λέγοντας πως «τα drones είναι για να φωτογραφίζουν γάμους από ψηλά». Η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για τις συμβάσεις πρόσκτησης 6 επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών Rafale, 3 φρεγατών Bellhara και τορπιλών, που ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA